Doneer Word Beschermer
Header afbeelding

Breeveen

Ruiters en menners opgelet!

Vanaf 1 januari 2022 is het Ruitervignet Utrechtse Heuvelrug verplicht bij gebruik van onze ruiterpaden. U dient op verzoek een geldig ruitervignet te kunnen tonen op uw smartphone of in geprinte versie. Het ruitervignet is uitsluitend online te bestellen via de website van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug, daar vindt u tevens meer informatie en een kostenoverzicht.

Let op: gewijzigde situatie

Op 18 juni trok er een valwind door Leersum, die ook in de bossen voor veel schade zorgde. Vanwege levensgevaarlijke situaties sloten Utrechts Landschap en Staatsbosbeheer de bossen in de omgeving van Leersum af voor publiek. Nog steeds zijn delen van het bos gevaarlijk. Kijk voor de actuele situatie van wat open is op de site van het Nationaal Park.

Breeveen

Midden op de prachtige Utrechtse Heuvelrug ligt Breeveen. In het bos staan grove dennen, zomereiken en lijsterbessen. De wandelroute voert u door dit prachtige bos. Geleidelijk wijkt het bos en komt u bij het open heideveld. Die afwisseling tussen bos en open veld, maakt Breeveen mooi.

Meer over Breeveen

Praktische informatie

 • Wandelen

  Groen gemarkeerde route (5,9 km)

 • Honden

  Toegestaan, mits aangelijnd

 • Ruiters

  Diverse ruiterpaden. Een ruitervignet is verplicht. Dit is uitsluitend online verkrijgbaar via Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug

 • Mountainbiken

  Over het Breeveen loopt een route van 3 km.  

 • Rolstoelen

  Geen faciliteiten.

 • Ingang

  Parkeerplaats aan de Utrechtsebaan, Leersum (zijweg in de bocht van de N226 Leersum-Maarsbergen). Hier zijn twee parkeerplaatsen, voor de parkeerplaats waar de route start moet u het fietspad oversteken.

 • Boswachter

  Maarten den Hartigh - Regio Zuid

  Maarten den Hartigh