Doneer Word Beschermer
Header afbeelding

Wildernisvlees

Wildernisvlees

Als u van lekker vlees houdt, natuur een warm hart toedraagt en onze paarden of runderen een waardig leven gunt, dan is Wildernisvlees iets voor u! Een echt natuurproduct.

Utrechts Landschap verkoopt op drie locaties Wildernisvlees. Dit vlees is afkomstig van de grote grazers die leven in de Nederlandse natuurgebieden. De verkoop gebeurt in samenwerking met FREE, Foundation for Restoring European Ecosystems.

Op bestelling

Op bestelling kunt u Wildernisvleespakketten kopen van 5, 10 of 20 kg. Het bestellen verloopt via de website van FREE. U kunt uw bestelling tot uiterlijk de maandag voor de afhaaldatum doen. Betaling van het vlees gaat online (via iDEAL) bij het afronden van de bestelling op de website. Vervolgens kunt u de bestelling ophalen.

Locaties waar u het vlees kunt afhalen:

  • ’t Winkeltje van Oostbroek (De Bilt)
  • Blauwe Kamer (Wageningen)
  • Koetshuis Stoutenburg (Leusden/Amersfoort)

Om kennis te maken met het Wildernisvlees is er ook de mogelijkheid om zonder bestelling verschillende vleessoorten in tweepersoons porties te kopen. Dit kan alleen zolang de voorraad strekt. 

Meer informatie of Wildernisvlees bestellen

Herkomst Wildernisvlees

In steeds meer natuurgebieden keert natuur terug zoals we haar lang niet hebben gekend: wild, ruig en van een ongekende rijkdom. Vrij levende konikpaarden en gallowayrunderen verblijven hier in zelfgekozen kuddeverbanden en hebben het mooiste leven dat een paard of rund zich kan wensen. De grootste Nederlandse natuurgebieden zijn soms te klein voor de groeiende kuddes. In een natuurlijke situatie zouden dieren zich van hun kudde afsplitsen en op zoek gaan naar nieuwe gebieden. Dit afsplitsen wordt nagebootst door dieren te verplaatsen naar andere natuurgebieden in binnen- en buitenland.

Wanneer het niet meer lukt dieren in een andere kudde te plaatsen, worden gezonde dieren geselecteerd en geslacht. Hierbij wordt rekening gehouden met de natuurlijke verhoudingen binnen de kudde. Het kwaliteitsvlees van deze dieren wordt door FREE voor consumptie aangeboden. Aangezien FREE nooit dieren slacht om aan de vraag te voldoen, kan het voorkomen dat Wildernisvlees tijdelijk niet leverbaar is.