Doneer Word Beschermer
Header afbeelding

Vrijwilliger (kinder) activiteiten de Blauwe Kamer (bij Rhenen)

Vrijwilliger (kinder) activiteiten de Blauwe Kamer (bij Rhenen)

Vrijwilliger (kinder) activiteiten de Blauwe Kamer (bij Rhenen)

Onderaan de Grebbeberg tussen Rhenen en Wageningen komen Utrechtse Heuvelrug, Gelderse Vallei en Nederrijn elkaar tegen. Dit geeft een spannende wisselwerking met als resultaat natuurgebied de Blauwe Kamer. Hier vind je ook informatiecentrum Blauwe Kamer van Utrechts Landschap. Het informatiecentrum vormt de uitvalsbasis voor de activiteiten van het vrijwilligersteam Blauwe Kamer. In het infocentrum zit een kleine winkel en het publiek kan er terecht voor een kopje koffie/thee.  

Binnen het vrijwilligersteam is een commissie actief die activiteiten voor kinderen en volwassenen organiseert en begeleidt. Dit team bestaat momenteel uit vijf personen. Naast wandel-excursies en andere activiteiten voor volwassenen organiseert het team specifiek voor kinderen en hun (groot)ouders het hele jaar door op woensdag, behalve in de zomervakantie, knutselmiddagen, excursies of themamiddagen (ringslang, waterbeestjes. Het doel is om op een creatieve en spannende manier kinderen en hun (groot) ouders kennis te laten maken met de natuur in en rond de Blauwe Kamer, de natuur waar we zelf zo veel plezier aan beleven.  

Wij zoeken:

Iemand die:

  • Affiniteit heeft met het begeleiden van aan de natuur gerelateerde (knutsel)activiteiten;
  • enige kennis heeft van de natuur;
  • goed kan samenwerken;
  • na de inwerkperiode in staat is samen met anderen ideeën voor activiteiten te ontwikkelen.   

Belangrijkste taken:

  • helpen met de organisatie van de activiteiten;
  • helpen met de uitvoering;
  • meedenken over nieuwe activiteiten;    

Tijdsinvestering:

minimaal zes maal per jaar meehelpen bij het bedenken, organiseren en begeleiden van een activiteit. Vaker mag natuurlijk ook.  

Utrechts Landschap is een actieve en creatieve organisatie, waar eigen initiatief wordt gewaardeerd. Vrijwilligers kunnen cursusbijeenkomsten over uiteenlopende  thema's bijwonen en deelnemen aan excursies. Je draait mee in een gezellig team en bieden je ruimte om je creativiteit in te zetten. Iedere vrijwilliger ontvangt vier keer per jaar het tijdschrift ‘Mijn Utrechts Landschap’ en het personeels- en vrijwilligersblad ‘Van Binnen’.  Heb je belangstelling voor de functie of wil je er meer over weten? Neem dan contact op met vrijwilligerscoördinator Sarah Bauwens via telefoonnummer: 06-82308767 (op dinsdag, donderdag of vrijdag,)  of vul het aanmeldformulier in.