Doneer Word Beschermer
Header afbeelding

Voorzitter commissie Park Vliegbasis Soesterberg

Voorzitter commissie Park Vliegbasis Soesterberg (Soesterberg)

Park Vliegbasis Soesterberg, in het hart van de Utrechtse Heuvelrug, heeft een rijke en unieke geschiedenis. Hier ligt de bakermat van de Koninklijke Luchtmacht, het eerste militaire vliegterrein in Nederland, in een bijzonder natuurgebied.

Op de Vliegbasis en omgeving wordt door een vrijwilligersteam veel werk verzet. Er zijn terreinvrijwilligers die meehelpen met de boswachter om het terrein te beheren. En er zijn vrijwillige gidsen die rondleidingen en activiteiten organiseren voor bezoekers en groepen op deze prachtige locatie.

Dit vrijwilligersteam wordt geleid door commissie Park Vliegbasis Soesterberg e.o. Deze commissie bestaat o.a. uit een voorzitter, secretaris, penningmeester en een coördinator excursies.

De huidige voorzitter heeft besloten om na jarenlange inzet het stokje over te dragen.

Voorzitter commissie Park Vliegbasis Soesterberg (vrijwillig)

  • Kun je een verbindende schakel zijn tussen verschillende groepen mensen?
  • Kun je mensen enthousiast maken en betrekken bij werkzaamheden?
  • Draai je je hand niet om, om iets te organiseren?
  • Ben je sociaal en communicatief?
  • Draag je cultureel en natuur erfgoed hoog in het vaandel?

En ...

  • Heb je kennis over de militaire geschiedenis van de streek (WO I, WO II, Koude oorlog)? Of ben je bereid je dit eigen te maken?
  • Heb je kennis over natuur (van bv het gebied)? Of ben je bereid je dit eigen te maken?
  • Wil je naast je taak als voorzitter ook gids worden? Dat is wel zo handig, maar geen voorwaarde.

Kortom, dan is dit vast een leuke functie voor jou!

Je belangrijkste taak als voorzitter is het vrijwilligersteam enthousiasmeren en binden aan hun werkzaamheden. Je bent de schakel tussen de vrijwilligers onderling en met het Utrechts Landschap. Je fungeert als aanspreekpunt. Je denkt mee over ontwikkelingen binnen het team en de werkzaamheden. Je weet wat er speelt, waar de behoeftes liggen en onderneemt actie indien nodig. Tevens onderhoudt je contact met de overige commissieleden en adviseert hun in de uitvoering van de taken. De commissievergaderingen bereid je voor en je fungeert als voorzitter.

De tijdsinvestering bedraagt gemiddeld 4 uur per week.

Utrechts Landschap biedt werk in een actieve en creatieve organisatie waar veel aandacht is voor een goede sfeer en gezelligheid. Je kunt deelnemen aan excursies en bijeenkomsten waardoor je kennis over Utrechts Landschap krijgt en je kennis van natuur en cultureel erfgoed kunt uitbreiden.

Stroomt de positieve energie door je lijf? Leuk! Vul dan dit aanmeldformulier in. Onze vrijwilligerscoördinator Sarah Bauwens zal contact met je opnemen om het vrijwilligerswerk samen te bespreken.