Doneer Word Beschermer
Header afbeelding

Groepsaanvraag Bosboemel

Bosboemel Amerongse Bos

Sinds maart van dit jaar rijdt de Bosboemel door het Amerongse Bos. De Bosboemel is een initiatief van het vrijwilligersteam Amerongse Bos in samenwerking met Utrechts Landschap en bedoeld om mensen met een mobiele beperking in de gelegenheid te stellen om te genieten van onze mooie natuur. Het idee was om met een 8 persoons elektrisch aangedreven golfkar, waar behalve voor een chauffeur en een gids, voor 6 personen uit de doelgroep plaats is, mooie ritten door onze bossen te maken.

In februari 2021 won dit initiatief de stimuleringsprijs van het ANWB Fonds: 10.000 euro om dit eigen voertuig aan te schaffen. Het fonds riep De Bosboemel uit tot het mooiste maatschappelijke project van de provincie Utrecht. Door alle problematiek met Corona  heeft het even geduurd voordat we konden starten, maar sinds kort is het dan eindelijk zo ver. Op dit moment moeten we nog even gebruik maken van een door de leverancier in bruikleen gegeven voertuig, maar binnen afzienbare tijd zal de echte Bosboemel worden geleverd, bestickerd met het logo en uitgevoerd in de kleuren van Utrechts Landschap.

Behalve voor individuele deelnemers aan de ritten is het nu ook mogelijk de Bosboemel te huren voor groepsritten. Hierbij wordt bijvoorbeeld gedacht aan groepen uit een verzorgingshuis o.l.v. een verzorgende. In totaal zal er plaats zijn voor 6 passagiers, incl. begeleider. De kosten voor een groepsrit bedragen € 37, 50 per uur, hiervoor bieden wij u een prachtige rit met halverwege een consumptie en aan het eind voor iedere deelnemer een herinneringsbutton.

Groepsritten kunnen gereserveerd worden op iedere gewenste datum en tijd. U ontvangt na uw aanmelding een bevestiging met de betalingsgegevens. Om teleurstelling te voorkomen wordt u verzocht uw groepsrit minimaal 3 weken tevoren aan te melden.

Aanvragen groepsexcursie Bosboemel

Jan de Jong - Bosboemel