Doneer Word Beschermer
Header afbeelding

Pont van Het Landschap

Pont van Het Landschap

Langs de oevers van de Kromme Rijn tussen Utrecht en Bunnik is in 1995 de palenbeschoeiing verwijderd. De oevers zijn glooiend gemaakt en er zijn riviereilanden aangelegd. De drassige walkanten zijn inmiddels begroeid met oeverplanten als zwanenbloem, gele lis, valeriaan en kattenstaart. Hier komen allerlei vlinders en libellen op af. In de oeverbegroeiing broeden talrijke vogels en ook het waterleven is veel soortenrijker geworden. Zo vinden vissen, slakken, kikkers en kleine waterdiertjes als bootsmannetjes en schaatsenrijders er leefruimte.

Fluisterstil

Van begin mei tot eind september maakt de Pont Utrechts Landschap educatieve vaarexcursies over de Kromme Rijn. Sinds we varen met een nieuwe elektrische boot, zijn de excursies extra bijzonder! De nieuwe boot is fluisterstil en dat doet wat met je natuurervaring! De aanschaf in 2020 was mogelijk dankzij de Nationale Postcode Loterij, vermogensfondsen en schenkingen van verschillende particulieren.

Direct reserveren

Groepsvaart maken?

Groepen kunnen de Pont reserveren voor een educatieve vaart in de periode 1 mei t/m 30 september. Groepsvaarten op zondag zijn niet mogelijk. Prijs groepsvaart: € 200,-, inclusief 6% BTW, ongeacht het aantal deelnemers (maximaal 28). Voor meer informatie en de mogelijkheden kunt u contact opnemen met het VVV Kromme Rijnstreek, info@vvvkrommerijnstreek.nl .

Let op: wegens de coronamaatregelen mogen er maximaal 12 mensen op de Pont meevaren. De prijs van een groepsvaart is daarom tijdelijk verlaagd naar € 100,- 

Faciliteiten en toegankelijkheid Pont

Er is plaats voor maximaal 28 passagiers (volwassenen en kinderen). Huisdieren zijn aan boord niet toegestaan, behalve geleidehonden. Bij iedere Publieksvaart is ruimte voor twee rolstoelgebruikers. De overige vaarten zijn niet geschikt voor minder validen. Bij de Kindervaart is er plek voor maximaal 15 kinderen.

Vertrekpunt (m.u.v. vaartocht Beverweert)

Excursiecentrum Niënhof, Grotelaan 16 (naast), 3981 HC Bunnik. Er is voldoende parkeergelegenheid voor fiets en auto.

Openbaar vervoer

Voor advies op maat bel 0900 – 9292 of kijk op www.9292ov.nl

Overzicht data en reserveren