Doneer Word Beschermer
Header afbeelding

Tweede molenaar of leerlingmolenaar Veenmolen (Wilnis)

Tweede molenaar of leerlingmolenaar Veenmolen (Wilnis)

In de provincie Utrecht zijn 23 molens in bedrijf die in beheer zijn bij Utrechts Landschap. Een van deze molens is de Veenmolen in Wilnis. De molen is iedere zaterdag geopend voor het publiek. Terwijl de molen draait vertelt de molenaar graag over de werking en historie. In de molen is een winkel gevestigd waar meelproducten worden verkocht en informatie over Utrechts Landschap verkrijgbaar is.

  • Heb jij het diploma Vrijwillige Molenaar van Het Gilde?
  • Ben jij een leerling-molenaar die de opleiding van Het Gilde volgt of gaat volgen?

Dan bij jij de vrijwilliger die wij zoeken!

Als tweede molenaar (of leerling) ondersteun je de eerste molenaar bij zijn werkzaamheden zoals het laten draaien van de molen, het dagelijks onderhoud en de openstelling voor het publiek. Hier vindt u meer informatie over de opleiding tot vrijwillige molenaar.

De tijdsinvestering bedraagt een volle zaterdag, liefst iedere week of eventueel per twee weken.

Utrechts Landschap biedt werk in een actieve en creatieve organisatie waar veel aandacht is voor een goede sfeer en gezelligheid. Je kunt deelnemen aan excursies en bijeenkomsten waardoor je kennis over Utrechts Landschap krijgt en je kennis van natuur en cultureel erfgoed kunt uitbreiden. 

Stroomt de energie door je lijf? Leuk! Vul dan dit aanmeldformulier in. Onze vrijwilligerscoördinator Sarah Bauwens zal contact met je opnemen om het vrijwilligerswerk samen te bespreken.