Doneer Word Beschermer
Header afbeelding

Tweede molenaar of leerling molenaar Veenmolen Wilnis

Tweede molenaar of leerlingmolenaar, Veenmolen Wilnis

In de provincie Utrecht zijn 23 molens in bedrijf die in beheer zijn bij Utrechts Landschap. Een van deze molens is de Veenmolen in Wilnis. De molen is iedere zaterdag geopend voor publiek. De molenaar vertelt terwijl de molen draait graag over de werking en historie ervan. In de molen is een winkeltje gevestigd waar meelproducten worden verkocht en informatie over Utrechts Landschap verkrijgbaar is.

Wij zoeken:

  • een molenaar met het diploma van Het Gilde van Vrijwillige Molenaars, of;
  • een leerling-molenaar die de opleiding van Het Gilde volgt of gaat volgen.

Belangrijkste taken:

Het ondersteunen van de eerste molenaar bij zijn werkzaamheden zoals het laten draaien van de molen, het dagelijks onderhoud en de openstelling voor het publiek

Tijdsinvestering:

Bij voorkeur elke zaterdag, eventueel een zaterdag per twee weken

Wij bieden:

Utrechts Landschap is een actieve en creatieve organisatie, waar eigen initiatief wordt gewaardeerd. Vrijwilligers kunnen cursusbijeenkomsten over uiteenlopende thema's bijwonen en deelnemen aan excursies. Er is ruimte voor gezelligheid en ontspanning. Iedere vrijwilliger ontvangt vier keer per jaar het tijdschrift ‘Mijn Utrechts Landschap’ en twee keer per jaar het personeels- en vrijwilligersblad ‘Van Binnen’.

Meer informatie

Heeft u belangstelling voor de functie of wilt u er meer over weten? Neemt u dan contact op met de eerste molenaar Adri Vos, telefoon 020 - 69 65 848. U kunt ook kijken op www.deveenmolen.nl.

Hier vindt u meer informatie over de opleiding tot vrijwillige molenaar.