Doneer Word Beschermer
Header afbeelding

Schenken en nalaten

Schenken en nalaten

Stichting Het Utrechts Landschap kan niet zonder de steun van particulieren en bedrijven. Uw steun is onmisbaar om de natuur en het cultureel erfgoed voor altijd te behouden.

Geven aan Utrechts Landschap is heel makkelijk. U kunt kiezen uit de betaalmethode die het beste bij u past. Zo kunnen wij, mede dankzij uw steun, nóg meer doen voor de Utrechtse natuur.

De mogelijkheden

Gift

Een gift voor een van onze projecten kunt u online via Ideal betalen of u kunt uw gift zelf overmaken op rekening NL27RABO0102071020 ten name van Utrechts Landschap in De Bilt, onder vermelding van 'gift' en uw adres.

Periodieke schenking

Een periodieke schenking levert u én de Utrechtse natuur meer op. Lees hier hoe u de periodieke schenking in orde kunt maken. Utrechts Landschap geeft u er graag een Beschermerschap voor Het Leven voor terug!

Legaat

Een door u vastgesteld bedrag komt na uw overlijden ten goede aan Utrechts Landschap. U legt dit vast in uw testament. Neem contact met ons op als u een voorkeur heeft voor de bestemming van uw bijdrage.

Erfstelling

U benoemt Utrechts Landschap tot één van uw erfgenamen. U legt dit vast in uw testament. Hoeveel Utrechts Landschap ontvangt, is afhankelijk van de omvang van uw nalatenschap en van het aantal mede-erfgenamen. Neem contact met ons op als u een voorkeur heeft voor de bestemming van uw bijdrage.

Fonds op naam

Voor bedragen vanaf € 50.000,- kunt u een 'fonds op naam' oprichten. Hierbij richt u een goed doel binnen een goed doel op.

Wat doen wij met uw geld?

Wij vinden het belangrijk dat u weet wat er met uw geld gebeurt en dat u tevreden bent over de bestemming die uw gift, schenking of nalatenschap krijgt. Aan bedragen vanaf € 500,- kunt u een algemene bestemming geven:

  • beheer van een (door u te bepalen) bestaand natuurgebied;
  • aankoop van nieuwe gebieden;
  • onderhoud van cultureel erfgoed;
  • projecten voor de bescherming van bedreigde soorten;
  • educatie en voorlichting.

Voor bedragen vanaf € 5.000,- kunnen wij samen met u op zoek gaan naar een specifieke bestemming binnen de hierboven genoemde categoriën.