Doneer Word Beschermer
Header afbeelding

De Heerlijkheid Stoutenburg

Herstel wandelpaden Heerlijkheid Stoutenburg

Vanaf 30 augustus start Utrechts Landschap met het herstel van de wandelpaden langs de Barneveldse Beek en de Haarbeek in Stoutenburg. Er komt een einde aan de vele kuilen, plassen en fietssporen. Door het opvullen en afvlakken van kuilen en bandensporen zullen de paden weer goed begaanbaar worden voor wandelaars. Tijdens de werkzaamheden zullen de wandelpaden tijdelijk afgesloten zijn. Utrechts Landschap begrijpt dat dit tot ongemak leidt, maar dit is slechts gedurende enkele dagen. Na de herstelwerkzaamheden zullen fietsers niet langer op deze paden worden gedoogd.pad werkzaamheden Stoutenburg

Wandelroute De Heerlijkheid

Ooit was Heerlijkheid Stoutenburg een uitgestrekt landgoed met daarop een machtige burcht. Deze burcht stond op een strategische plek: ten oosten van Amersfoort, waar diverse beken uit de Gelderse Vallei samenkomen.
Utrechts Landschap is sinds 1999 eigenaar en werkt sindsdien aan het herstel van het landgoed. Het kleinschalige cultuurlandschap met weilanden, akkers, bosjes, beken, houtwallen en elzensingels krijgt steeds meer zijn oude aanzien terug en eentonige graslanden veranderen in bloemrijke hooilanden. Een heerlijke plek om wandelend te ontdekken.

 • Afstand

  4 km

 • Route

  Geel gemarkeerd.

 • Vertrekpunt

  Infocentrum Koetshuis Stoutenburg.

 • Honden

  Honden zijn alleen aangelijnd toegestaan.

Download PDF met route-informatie