Doneer Word Beschermer
Header afbeelding

Beerschoten, Houdringe, Panbos

Paviljoen Beerschoten sluit per 1 april

Het paviljoen krijgt aan de buitenzijde een flinke opfrisbeurt. Binnen wordt het verbouwd en ingericht tot een nieuw bezoekerscentrum, wat geopend gaat worden in het voorjaar van 2023 en een samenhangend geheel zal vormen met ondersteunende, professionele horeca inclusief vergader- en expositieruimte.

In de directe omgeving worden de parkeerfaciliteiten, ook voor de fiets, verbeterd. Utrechts Landschap stimuleert bezoekers met de fiets te komen. Vanaf het terras aan de achterzijde van het paviljoen kan je straks met een kop koffie genieten van de beeldentuin van Jits Bakker die al eerder werd gerenoveerd. Aan de zijkant van het paviljoen wordt een natuurspeeltuin aangelegd.

Wandelroute Beerschoten, Houdringe en Panbos

Aan de rand De Bilt liggen drie prachtige gebieden: landgoed Beerschoten, landgoed Houdringe en het Panbos. Samen vormen zij een aaneengesloten natuurgebied van 367 hectare. Parkbos, stuifduinen, weiden met boomgroepen en oude lanen wisselen elkaar af. Tijdens deze wandeling maakt u kennis met de veelzijdigheid van deze gebieden.

 • Afstand

  11 km

 • Route

  Geel gemarkeerd.

 • Vertrekpunt

  Paviljoen Beerschoten, De Holle Bilt 6, 3732 HM De Bilt.

 • Honden

  Honden mogen aangelijnd mee. Op een deel van de route mogen honden los. Zie hiervoor de bordjes in het gebied. Houd rekening met andere gebruikers.

Download PDF met route-informatie