Doneer Word Beschermer
Header afbeelding

Reserveren

E-tickets

Elk jaar vindt in Nederland de Dag van het Kasteel plaats. Dit jaar na 2 jaar corona ook weer op Kasteel Loenersloot. Dat kasteel stamt uit de 13e eeuw of zelfs vroeger, is diverse malen verbouwd en nu ingericht zoals dat was na de laatste grote verbouwing tot een zomerverblijf in de 18e eeuw. Het kasteel werd tot 1997 bewoond. De laatste bewoonster, de barones, lijkt in het compleet ingerichte kasteel net even afwezig.

Op maandag 6 juni, 2e Pinksterdag, is het slot in het gelijknamige dorp open om het op eigen gelegenheid te bekijken. U bent van harte welkom om 11.00, 12.00, 13.00, 14.00 of 15.00 uur. Kiest u hieruit een uur voor reservering. Elk heel uur hebben bezoekers 55 minuten de tijd om onder meer de kelders, de prachtige bel-etage of de imposante zolder te bekijken en van het uitzicht vanaf de toren te genieten. Verder is er in en om het slot veel te doen. Op de dag zelf kunt u, als er nog plaatsen beschikbaar zijn, zich aanmelden bij het kasteel zelf. Op de oprijlaan staat daarvoor een tent (kassa), waar ook mensen, die reserveerden zich kunnen aanmelden.

In alle vertrekken staan vrijwilligers die uw vragen kunnen beantwoorden. Overal in het kasteel vinden elk uur diverse activiteiten plaats. Kaoru Imawura, professionele pianoforte-bespeelster,  geeft daarop elk uur een mini-concert. U kunt prachtige oude prenten van het vroegere kasteel en haar bewoners bewonderen. Er wordt op de indrukwekkende zolder een video vertoond met interviews van mensen, die de kleurrijke barones Madzy Van Nagell-Martini Buys, hebben gekend. En er is een video te zien over het kasteel, Loenersloot, Loenen en Vreeland ten tijde van de 2e wereldoorlog. In de keuken wordt de pas aangeschafte video vertoond, waarop de barones zelf in levende lijve te zien is tijdens een interview in 1988 in het kasteel.

Kinderen (t/m 12 jaar onder begeleiding gratis toegang) kunnen zich op de oprijlaan laten schminken. En daar blikgooien, zaklopen, sjoelen, enz.

Bij het kasteel is bij de tent (kassa) speciaal voor deze dag een horecagelegenheid opgezet.

U kunt op deze dag ook in het fraai gerestaureerde kasteelpark terecht. Er worden 3 (gratis) rondleidingen gehouden, om 12.30, 13.45 en 16 uur. Ook daarvoor dient u elders op deze site te reserveren. U kunt met het gezin in het park een speurtocht volgen. Formulieren daarvoor liggen bij de kassa op de oprijlaan.

We verwelkomen u graag. Via onderstaande knoppen kunt u reserveren.

Vanaf april t/m september kunt u op elke donderdagochtend en -middag en zaterdagochtend- en -middag overigens deelnemen aan een uitgebreide rondleiding in het kasteel. U ziet en hoort dan bijna alles over het kasteel. Deze Kasteeldag vinden er alleen bezichtigingen plaats. Zie voor reserveren voor die rondleidingen elders op de site.

 1. 46

  Beschermers

  € 3,00
 2. 46

  Niet-Beschermers

  € 6,00
 3. 46

  Kinderen (t/m 12 jaar)

  € 0,00
 4. 46

  Kasteelheer of kasteelvrouw (speciale beschermers)

  € 2,50