Doneer Word Beschermer
Header afbeelding

Reserveren

E-tickets

Wandelen over historische en natuurrijke paden over Landgoed Moersbergen.

Zaterdag 28 mei kunt u meewandelen met een gids van Utrechts Landschap over het landgoed Moersbergen bij Doorn.

Het landgoed bij het prachtige kasteel, waar al vermeldingen van zijn in de eerste helft van de 15e eeuw, is een wandeling meer dan waard. Ook al kunnen wij het kasteel zelf niet bezoeken, de omgeving heeft veel te bieden. De gids vertelt over de roemrijke geschiedenis van de adellijke bewoners van dit goed. Wist u dat de heer van Moersbergen bevriend was met Hugo de Groot en Johan van Oldenbarnevelt? Ook krijgt u te horen hoe het conflict met prins Maurits afliep. Een latere bewoner van het landgoed de baron d’Ablaign was vertrouweling en hofmaarschalk van koning Willem 1. Een schandaal zorgde ervoor dat hij ontslagen werd. Het fijne hiervan en nog veel meer aardige feiten hoort u tijdens de wandeling die o.a. gaat over de mooie lange oprijlaan. Minstens zo interessant is de flora en fauna op het landgoed. Uiteraard krijgen de verschillende bomen veel aandacht. Maar zeker ook zal er, letterlijk en figuurlijk, stil gestaan worden bij de paddenstoelen die in deze tijd volop aanwezig zijn. Met een beetje geluk zien we niet alleen de grotere boleten, bovisten en amanieten, maar misschien ook wel de hele kleintjes zoals ijsvingertjes.

Reeën, roofvogels en spechten zijn volop aanwezig, maar zie je niet snel met een groep wandelaars en een pratende gids, maar je weet nooit.

De wandeling start om 10.00 uur bij de parkeerplaats Moersbergselaan Doorn. De wandeling duurt ongeveer 1 ½ á 2 uur. Er zijn geen kosten verbonden aan de wandeling, maar we verzoeken u wel  te reserveren op de site van Utrechts Landschap :

  1. 15

    Gratis voucher

    € 0,00 Nog 18 plaatsen beschikbaar
  2. 15

    Wandeling Landgoed Moersbergen

    € 0,00 Nog 17 plaatsen beschikbaar