Doneer Word Beschermer
Header afbeelding

Reserveren

E-tickets

Stoutenburg 1940-1945

Op Bevrijdingsdag vieren we dat we bevrijd werden van de Duitse bezetting, een bezetting die niet geruisloos aan Stoutenburg voorbij is getrokken. Verre van dat!

Zondag 1 mei 2022 vertellen de gidsen van het Utrechts Landschap over de voorposten Stoutenburg, onderdeel van de Grebbelinie.

Stoutenburg was een belangrijke schakel in de landsverdediging. Er wordt zelfs beweerd dat het prachtige historische centrum van Amersfoort bewaard is gebleven door het heldhaftige optreden van de Nederlandse militairen bij Stoutenburg.

Dus loop mee met de Bevrijdingsdagwandeling op landgoed Stoutenburg,  een gebied  waar het heeft gekrioeld van de soldaten, waar loopgraven hebben gelegen en waar soldaten tijdelijk zijn begraven op een mysterieuze begraafplaats.

We verzamelen vanaf 13.15 uur bij Informatiecentrum Koetshuis Stoutenburg.

De wandeling begint om 13.30 uur en duurt ca. twee uur. De wandeling is niet geschikt voor rolstoelgebruikers. Honden kunnen niet mee.

Wees van harte welkom. Deelnemen kan alleen als je je hebt aangemeld. En dat kan uitsluitend via de website. Aanmelden is per persoon. (Kom je bijv. met 2 personen, zorg dan dat er bij aantal 2 staat.) Neem je reserveringsticket mee, deze geldt als toegangsbewijs voor onze gidsen. Heb je géén ticket dan kun je niet deelnemen. Voor vragen neem per e-mail contact op. Aanmelden kan dus niet per e-mail maar uitsluitend via de website!

Er kunnen 30 deelnemers meewandelen Vergeet dus niet je aan te melden!

  1. 30

    Gratis voucher

    € 0,00 Nog 30 plaatsen beschikbaar