Doneer Word Beschermer
Header afbeelding

Reserveren

E-tickets

Rondleiding in PARK bij Kasteel Loenersloot (voor rondleiding in KASTEEL: zie ELDERS op deze site!)

Het kasteelpark is een 18e-eeuws Van Laar-park, de tuinarchitect uit de 18e eeuw. Het is naar binnen gekeerd en heeft nauwelijks zichtlijnen op bv. kerktorens of buitenplaatsen. Er zijn veel waterpartijen en kronkelende paadjes. Een aantal kunstmatige heuveltjes en een bruggetje completeren een intiem, ruimtelijk zeer effectief ingericht wandelpark. In het park bevinden zich ook vier groepsschuilplaatsen die tijdens de mobilisatie voor de Tweede Wereldoorlog als zodanig zijn gebruikt. Nu verblijven er in de wintermaanden vaak vleermuizen.

Vele jaren nagelaten onderhoud deed het park in een wildernis veranderen. Sinds een aantal jaren is de restauratie opgepakt en in 2015 grotendeels afgerond. De structuur is hersteld. Het resultaat: een schitterend, weer  toegankelijk park, waarin het aangenaam vertoeven is en dat alleszins een bezoek waard is.

Vanaf 26 juni wordt er weer maandelijks op zaterdag rondgeleid. De rondleiding start om 13.30 uur. Komt u op tijd (niet veel vroeger) en houdt u zich a.u.b. ook aan de RIVM-regels. Uw bezoek is geheel op eigen risico.

De gids vertelt u over de geschiedenis van het park, wijst u op de structuur en besteedt aandacht aan de tuinsieraden (o.a. de kluizenaarshut). Ook komt de omvangrijke restauratie aan de orde en wordt uiteraard ook ingegaan op de vele bomen (essen!) en planten in het park. Een rondleiding duurt ongeveer een uur en is gratis. U dient wel te reserveren.

Voor nadere informatie over bezoeken met grotere en/of eigen groepen kunt u contact opnemen met de commissie Kasteel Loenersloot (kasteelloenersloot15@gmail.com of 030-6041885).  U kunt daar ook verzoeken indienen voor een (betaalde) parkrondleiding buiten de geplande maandelijkse rondleidingen. Of een kasteelrondleiding combineren met een parkrondleiding! Voor een kasteelrondleiding kunt u hier reserveren.

 1. 20

  Beschermers

  € 0,00
 2. 20

  Niet-Beschermers

  € 0,00
 3. 20

  Kinderen (t/m 12 jaar)

  € 0,00