Doneer Word Beschermer
Header afbeelding

Reserveren

E-tickets

Kasteel Loenersloot, bij het gelijknamige dorp, zag u misschien wel eens liggen vanaf de A2 bij Vinkeveen, vanaf de N201 of vanuit de trein naar Amsterdam. De donjon, rond 1200 gebouwd, is het trotse hart van het prachtige, verborgen gelegen kasteel. Ooit woonde roofridder Splinter van Loenersloot er. Een rondleiding door het oudste gebouw in de regio is beslist de moeite waard!

Het slot werd in 2012 en 2013 ingrijpend gerestaureerd. Het is sinds mei 2013 na 750 jaar particuliere bewoning voor een belangrijk deel toegankelijk voor het publiek. Van 1773-1776 werd het slot op grote schaal verbouwd tot een zomerverblijf.

In de volledig ingerichte ruimten lijkt het soms of de barones, de laatste bewoonster, die er bijna 50 jaar woonde, net even afwezig is. U waant zich in een buitenhuis uit de 18e eeuw, met behoud van het specifieke van een middeleeuws kasteel: gracht, stokoude toren, kloostermoppen, oprijlaan en veel meer. En ook met de unieke geschilderde (linnen) behangsels uit de 18e eeuw!

Op elke vrijdag en zaterdag leiden we om 11.30 en 13.30 uur rond. Uw bezoek is geheel op eigen risico. We gaan uit van een goede gezondheid (dus geen corona-verschijnselen) van de bezoekers.

Bezoekers krijgen veel te zien en komen van de kelders tot bovenop de toren - met een mooi, ruim uitzicht over de omgeving tot de Dom van Utrecht toe -  en in veel fraaie ruimten daartussen. Waaronder de prachtige bel-etage en de grote zolder. Een rondleiding duurt ruim een uur. Het kasteel is vanwege een aantal trappen helaas niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Groepen

Voor bezoeken met (familie)groepen of voor vragen kunt u contact opnemen via kasteelloenersloot15@gmail.com of via 030-6041885. 

Park 

Daarnaast worden er t/m oktober maandelijks rondleidingen in het naastgelegen intieme kasteelpark georganiseerd. Daarbij wordt naast de bomen en planten met name ingegaan op de historische aanleg en de tuinornamenten van het enkele jaren geleden gerestaureerde, prachtige park. Een bezoek aan het kasteel en het park zijn uitstekend te combineren, ook voor groepen. Parkrondleidingen kunt u hier reserveren.

 1. 0

  Beschermers

  € 5,00
 2. 0

  Niet-Beschermers

  € 8,50
 3. 0

  Kinderen (t/m 12 jaar)

  € 4,00
 4. 0

  Junior Beschermers

  € 2,50
 5. 0

  Rondleiding blinden, slechtzienden

  € 0,00