Doneer Word Beschermer
Header afbeelding

Reserveren

E-tickets

Lezing over dassen en een avondwandeling

Heerlijkheid Stoutenburg organiseert een spannende avond  tijdens de landelijke Nacht van de Nacht op zaterdag 30 oktober 2021. Vanaf 19.00 uur verwelkomen we je graag onder het genot van een kopje koffie/thee. We beginnen met een lezing over dassen, van 19.30 tot 21.00 uur,  in de filmzaal van Informatiecentrum Koetshuis Stoutenburg. Hiervoor hebben we Ronald en Chris  van de Werkgroep ”De dassen van de Heuvelrug” uitgenodigd.

Vervolgens maken we, bij droog weer, een wandeling van ongeveer drie kwartier door ‘donker Stoutenburg’.

Lezing
Van Ronald en Chris  hoor je meer over het nachtdier bij uitstek, de das.
De das heeft met zijn ronde voorkomen, markante zwart-witte kop en ondeugende uitstraling. Hij is schuw en leeft vooral ’s nachts. De das is, na de wolf, ons grootste landzoogdier.

Sinds de oprichting in 1980 van de Stichting Das & Boom is de das een beschermde diersoort. Hierdoor komen ze op steeds meer plekken voor, zolang er maar voedsel, beschutting en een rustplek is. Hun burcht bouwen ze graag hoog en droog, met op korte afstand vochtige voedselrijke plaatsen waar ze makkelijk kunnen graven. Zo’n leefomgeving bestaat meestal uit kleinschalige akkers, weilanden, bosjes, beekdalen, houtwallen, boomgaarden, heggen en beek- en rivierdalen. 

Wandeling door ‘donker Stoutenburg’
Struinend door het bos beleven we samen de invallende duisternis. Hoe anders is het bos als het donker wordt, zoveel donkerder dan in de stad! Gebruik je zintuigen: Wat zie je, wat hoor je, wat ruik je? Misschien hebben we geluk en kunnen we duizenden sterren tellen!

Geef je snel op want er is beperkt plaats! 

Je bent van harte welkom. Heb je vragen, dan kun je ons per e-mail bereiken.

  1. 25

    Nacht van de Nacht op Heerlijkheid Stoutenburg

    € 5,00 Nog 25 plaatsen beschikbaar