Doneer Word Beschermer
Header afbeelding

Persinformatie en logo

Over Utrechts Landschap

Utrechts Landschap beschermt natuur en monumentaal erfgoed in provincie Utrecht. Er is dicht bij huis zoveel moois te vinden: weelderige bossen, uitgestrekte heidevelden, vogelrijke uiterwaarden en draaiende molens. Dat mag niet verdwijnen!

Sinds 1927 kopen we natuur en erfgoed aan om het te behouden voor toekomstige generaties. We beheren het en stellen het open voor publiek. Inmiddels hebben we ruim 5.600 hectare natuur, buitenplaatsen, 23 molens, Kasteel Loenersloot en Steenfabriek Bosscherwaarden veilig- en opengesteld.

Het werk van Utrechts Landschap is mogelijk dankzij de steun van 32.000 donateurs (Beschermers), 785 vrijwilligers en 78 bedrijfsvrienden. 

Meer over Utrechts Landschap

Perscontact

Voor persvragen kunnen journalisten tijdens kantooruren contact opnemen met de afdeling Publiek & Relatie via 030 - 220 55 55 of pers@utrechtslandschap.nl.

Stuur bij overige vragen mail naar info@utrechtslandschap.nl.

Ontvang onze persberichten

Bent u journalist en wilt u op de hoogte blijven van ons werk? Meld u dan aan voor onze perslijst. U bepaalt zelf in welke regio's u geïnteresseerd bent en welk type nieuws u wilt ontvangen.

Aanmelden perslijst

Nieuws over Utrechts Landschap

Nieuws over Utrechts Landschap

Naar het overzicht

Eikenprocessierups

De laatste jaren hebben we in Nederland in toenemende mate last van de eikenprocessierups, ook in de bossen van Utrechts Landschap. De brandharen van de rups kunnen flinke irritatie aan huid en luchtwegen veroorzaken. 

De toename van het aantal eikenprocessierupsen wordt veroorzaakt door het veranderende klimaat en doordat er steeds minder natuurlijke vijanden aanwezig zijn. 

Meer informatie

Bosdunningen

Het bosbeheer van Utrechts Landschap is erop gericht om te komen tot een gevarieerd bos met inheemse soorten en een hoge biodiversiteit. Een belangrijk onderdeel van bosbeheer is de bosdunning. Bij een bosdunning worden bepaalde bomen weggehaald zodat andere bomen meer ruimte krijgen. 

Meer over bosdunningen