Doneer Word Beschermer
Header afbeelding

Persinformatie en logo

Over Utrechts Landschap

Utrechts Landschap is dé beschermer van natuur en erfgoed in provincie Utrecht. We zijn in 1927 opgericht en bestaan inmiddels ruim 90 jaar. Utrechts Landschap heeft 745 vrijwilligers, 28.000 Beschermers en 61 Bedrijfsvrienden. 

Onze natuur en erfgoed is letterlijk dichtbij Utrechters. We kopen natuurgebieden aan, ontwikkelen ze als het nodig is, maar vooral: we beheren natuur voor altijd. Die prachtige natuurgebieden zijn bijna allemaal toegankelijk voor wandelaars en soms ook fietsers. Daarnaast hebben we belangrijk monumentaal erfgoed onder onze hoede: meerdere landgoederen met opstallen, 23 werkdende molens en Kasteel Loenersloot.

Meer over Utrechts Landschap

Perscontact

Voor persvragen over Utrechts Landschap kunnen journalisten tijdens kantooruren contact opnemen met de afdeling Publiek & Relatie via 030 - 220 55 55 of info@utrechtslandschap.nl.

Ontvang onze persberichten

Bent u journalist en wilt u op de hoogte blijven van ons werk? Meld u dan aan voor onze perslijst. U bepaalt zelf in welke regio's u geïnteresseerd bent en welk type nieuws u wilt ontvangen.

Aanmelden perslijst

Nieuws over Utrechts Landschap

Nieuws over Utrechts Landschap

Naar het overzicht

Eikenprocessierups

De laatste jaren hebben we in Nederland in toenemende mate last van de eikenprocessierups, ook in de bossen van Utrechts Landschap. De brandharen van de rups kunnen flinke irritatie aan huid en luchtwegen veroorzaken. 

De toename van het aantal eikenprocessierupsen wordt veroorzaakt door het veranderende klimaat en doordat er steeds minder natuurlijke vijanden aanwezig zijn. 

Meer informatie

Bosdunningen

Het bosbeheer van Utrechts Landschap is erop gericht om te komen tot een gevarieerd bos met inheemse soorten en een hoge biodiversiteit. Een belangrijk onderdeel van bosbeheer is de bosdunning. Bij een bosdunning worden bepaalde bomen weggehaald zodat andere bomen meer ruimte krijgen. 

Meer over bosdunningen