Week van de Toegankelijkheid bij Utrechts Landschap

Van 7 tot en met 12 oktober is het de Week van de Toegankelijkheid. Utrechts Landschap vindt het belangrijk dat iedereen, oók mensen met een beperking, kunnen genieten van de natuur en deel kunnen nemen aan georganiseerde activiteiten. Daarom bieden onze vrijwilligers deze week extra activiteiten voor mensen met een beperking of chronische ziekte. Mensen kunnen mee met een speciale vaart van de Pont Utrechts Landschap of een rit maken met de Bosboemel.

Bosboemel Amerongen

Pont Utrechts Landschap
De Pont Utrechts Landschap maakt op woensdag twee extra vaarten voor mensen die rolstoelgebonden zijn. Tijdens deze educatieve vaart over de Kromme Rijn is er per vaart plaats voor zes rolstoelgebruikers en begeleiders. Er is ook een rolstoellift aan boord.

Aanmelden: de vaarten vinden plaats op woensdagmiddag 9 oktober om 13.00 uur en om 15.00 uur. Aanmelden kan hier.

De Bosboemel
Op woensdag en zaterdag wordt er een rit met de Bosboemel georganiseerd. De Bosboemel is een initiatief van het vrijwilligersteam Amerongse Bos en bedoeld om mensen met een mobiele beperking in de gelegenheid te stellen om te genieten van de natuur. Met een elektrisch aangedreven golfkar inclusief chauffeur en gids, kunnen zes personen uit de doelgroep een mooie rit maken door het Amerongse Bos.

Aanmelden: de ritten met de Bosboemel zijn inmiddels  volgeboekt.

Overige activiteiten en routes
De Week van de Toegankelijkheid is een initiatief van Ieder(in), landelijk netwerk van mensen met een beperking of chronische ziekte. Buiten deze week om organiseren de vrijwilligers van Utrechts Landschap rondleidingen voor mensen met een visuele beperking in Kasteel Loenersloot en rijdt de Bosboemel van half april tot half oktober op de woensdag- en zaterdagmiddag. Ook zijn er op landgoed Oostbroek en in de Blauwe Kamer geschikte wandelroutes voor rolstoelgebruikers.