Vlonderpad Blauwe Kamer vernieuwd

Op woensdag 2 oktober opende Utrechts Landschap het vernieuwde vlonderpad in natuurgebied de Blauwe Kamer bij Rhenen. De aanleg van dit nieuwe vlonderpad werd mogelijk gemaakt dankzij ruim 150 donateurs, die een plankje in het vlonderpad sponsorden. Het oude pad was vervallen en nodig aan vervanging toe.

“Bij de aanleg van het nieuwe vlonderpad kregen we te maken met de dynamiek van het uiterwaardengebied,” aldus boswachter Frans. “Door hoogwater van vorige winter, stond de gehele oude brug onder water. De werkzaamheden werden daarom uitgesteld tot na het vogelbroedseizoen.”

Gegraveerde plankjes
Middels een sponsoractie konden 150 donateurs bijdragen aan het nieuwe vlonderpad. Op het pad loopt men over hun met tekst gegraveerde plankjes. “Dit was zo’n bijzonder project; het hangt letterlijk samen van persoonlijke verhalen. Het nieuwe pad accentueert de route naar de bekende vogelkijkhut. Als een soort rode loper!” schetst de boswachter.

Het vernieuwde vlonderpad is mede mogelijk gemaakt door gemeente Ede, gemeente Wageningen, Waterschap Vallei en Veluwe, Rabobank Rijn en Vallei, Stichting Voormalig Gast- en Weeshuis Rhenen, de Versterking en K.F. Heinfonds.