Doneer Word Beschermer
Header afbeelding

Medewerker klusteam Heidestein

Medewerker klusteam Heidestein (Zeist)

Verscholen in de bossen bij Zeist liggen Heidestein en landgoed Bornia. Het is een afwisselend bos met karakteristieke dennen en overblijfselen van de historische landgoederen. Het meest indrukwekkend zijn de uitgestrekte heidevelden. Zo leeg en weids zag de hele Utrechtse Heuvelrug er ruim honderd jaar geleden uit. Een kudde Drentse heideschapen begraast de heide.

Op Heidestein en Bornia wordt door een vrijwilligersteam veel werk verzet. Er zijn terreinvrijwilligers die meehelpen met de boswachter om het terrein te beheren. Er zijn vrijwillige gidsen die rondleidingen en activiteiten organiseren voor bezoekers. En de vrijwillige infomedewerkers staan klaar in het infocentrum de Schaapskooi om voorbijgangers en bezoekers te informeren.

Je kunt je voorstellen dat er altijd wel ergens een klusje te doen is. Het team is daarom op zoek naar een medewerker voor het klusteam.

Medewerker klusteam Heidestein (vrijwillig) 

  • Word je enthousiast over natuur en geschiedenis?
  • Draai je je hand niet om voor (technische) lichte/zware klus?
  • Kun je goed omgaan met het schoonmaken en onderhouden van gereedschap?
  • Ben je graag actief (en buiten) aan het werk?

Dan is dit vast een leuke functie voor jou!

Als medewerker klusteam voer je klussen uit. Dit kan gaan van het koffiezetapparaat wat ontkalkt moet worden tot een hek wat niet meer goed sluit. Van het ophangen van een haak tot het onderhouden van de snoeischaren. De klussen zijn zowel binnen (in het infocentrum de Schaapskooi) als op het buitenterrein. Ook ben je beschikbaar om bij activiteiten/evenementen te helpen bij de logistieke uitvoering. Denk aan het opzetten van een tent of ophangen van verlichting. Kortom, je bent van alle markten thuis.

De tijdsinvestering bedraagt gemiddeld 1 dagdeel in de week.

Je krijgt er veel voor terug. Zoals een gezellig team die leuke dingen doet. Of wat denk je van een gezonde dosis frisse buitenlucht.

Utrechts Landschap biedt werk in een actieve en creatieve organisatie waar veel aandacht is voor een goede sfeer en gezelligheid. Je kunt deelnemen aan excursies en bijeenkomsten waardoor je kennis over Utrechts Landschap krijgt en je kennis van natuur en cultureel erfgoed kunt uitbreiden.

Stroomt de positieve energie door je lijf? Leuk! Vul dan dit aanmeldformulier in. Onze vrijwilligerscoördinator Sarah Bauwens zal contact met je opnemen om het vrijwilligerswerk samen te bespreken.