Doneer Word Beschermer
Header afbeelding

Medewerker informatiecentrum Beerschoten

Medewerker infocentrum Beerschoten (De Bilt)

Vlakbij de stad Utrecht ligt landgoed Beerschoten. Met kronkelende vijvers, stromende beek, weiden met boomgroepen en oude lanen vormt het een aantrekkelijk wandelgebied. Het aangrenzende Houdringe bestaat uit bos en open grasland. Er staan eiken en beuken waarvan de stam een diameter heeft van meer dan een meter. Aan de rand van de stuifzandvlaktes in het Panbos ‘wandelen’ de bomen. De wind heeft het zand tussen de wortels weggestoven.

Utrechts Landschap heeft diverse infocentra op locaties in de provincie Utrecht. In deze infocentra geven vrijwilligers informatie over natuurgebieden, landgoederen en erfgoed, en zij verkopen natuurvriendelijke producten, cadeauartikelen en wandelroutes.

Eén van onze infocentra is gevestigd op ons natuurgebied Beerschoten. Bijzonder aan dit verhaal is dat het paviljoen waar het infocentrum gevestigd is, op dit moment verbouwd wordt. Het infocentrum zal daarom tijdelijk plaatsvinden in een ‘infocentrum op wielen’. Een speciaal ontworpen mobiele kar met dezelfde doelstelling als voorheen maar dan iets anders…

Door de groeiende publieke belangstelling voor dit gebied is er behoefte aan uitbreiding van het vrijwilligersteam.

Medewerker infocentrum Beerschoten (vrijwillig)

  • Ben je enthousiast over natuur en geschiedenis?
  • Kom je goed uit je woorden?
  • Maak je makkelijk een praatje met mensen?
  • Ben je leergierig om kennis te vergaren?
  • Heb je de aardigheid in het verkopen van artikelen?

Kortom, dan ben jij de vrijwilliger die we zoeken!

Als vrijwilliger infocentrum geef je vooral informatie over het Utrechts Landschap en specifiek over het gebied Beerschoten en omgeving. Daarnaast verkoop je onze aangeboden artikelen. Naar gelang je interesse kun je een bijdrage leveren aan de ondersteuning van activiteiten die bij het paviljoen georganiseerd worden.

Het infocentrum is open voor het publiek op woensdag, vrijdag en zaterdag van 13u30 tot 16u30. Op zondag is het open van 11u tot 16u30. Let op, deze tijden kunnen nog veranderen omwille van de mobiele kar. Je bent minimaal 1 dagdeel per 14 dagen beschikbaar.

Je krijgt er uiteraard veel voor terug zoals een gezellig team die leuke dingen doet. Of wat denk je van een gezonde dosis frisse buitenlucht!

Utrechts Landschap biedt werk in een actieve en creatieve organisatie waar veel aandacht is voor een goede sfeer en gezelligheid. Je kunt deelnemen aan excursies en bijeenkomsten waardoor je kennis over Utrechts Landschap krijgt en je kennis van natuur en cultureel erfgoed kunt uitbreiden. 

Stroomt de positieve energie door je lijf? Leuk! Vul dan dit aanmeldformulier in. Onze vrijwilligerscoördinator Sarah Bauwens zal contact met je opnemen om het vrijwilligerswerk samen te bespreken.