Doneer Word Beschermer
Header afbeelding

Medewerker Infocentrum Amersfoort

Medewerker Infocentrum Amersfoort

Heerlijkheid Stoutenburg (Amersfoort en omgeving) ligt in een beekdal. Het landgoed bestaat uit een parkbos, houtwallen en weilanden. Landgoed Stoutenburg grenst aan agrarisch gebied, waardoor het een open karakter heeft. Het parkbos is aangelegd rond 1880, tijdens de bouw van het huidige kasteel. Het bestaat grotendeels uit loofbomen. Opvallend zijn de hulststruiken in de ondergroei. In het voorjaar bloeien er sneeuwklokjes, krokussen en bosanemonen. In het voorjaar bloeien er in het parkbos sneeuwklokjes, krokussen en bosanemonen, de zogeheten stinsenplanten.

Utrechts Landschap heeft diverse infocentra op locaties in de provincie Utrecht. In deze infocentra geven vrijwilligers informatie over natuurgebieden, landgoederen en erfgoed, en zij verkopen natuurvriendelijke producten, cadeauartikelen en wandelroutes.

Eén van onze infocentra is gevestigd in het koetshuis op landgoed Stoutenburg. Door de groeiende publieke belangstelling voor dit gebied is er behoefte aan uitbreiding van het vrijwilligersteam.

Medewerker infocentrum Amersfoort (vrijwillig) 

  • Ben je enthousiast over natuur en geschiedenis?
  • Kom je goed uit je woorden?
  • Maak je makkelijk een praatje met mensen?
  • Ben je leergierig om kennis te vergaren?
  • Heb je de aardigheid in het verkopen van artikelen?

Kortom, dan ben jij de vrijwilliger die wij zoeken!

Als medewerker infocentrum geef je met name informatie over het Utrechts Landschap en specifiek over het gebied Amersfoort, Stoutenburg en omgeving. Daarnaast verkoop je ook aangeboden artikelen. Naar gelang je interesse kun je een bijdrage leveren aan de ondersteuning van activiteiten die bij de schaapskooi georganiseerd worden.

Het infocentrum is open voor onze bezoekers op woensdag, zaterdag en zondag van 12u30 tot 16u30. Je bent minimaal 1 dagdeel per 14 dagen beschikbaar.

Je krijgt er uiteraard veel voor terug zoals een gezellig team die leuke dingen doet. Of wat denk je van een gezonde dosis frisse buitenlucht!

Utrechts Landschap biedt werk in een actieve en creatieve organisatie waar veel aandacht is voor een goede sfeer en gezelligheid. Je kunt deelnemen aan excursies en bijeenkomsten waardoor je kennis over Utrechts Landschap krijgt en je kennis van natuur en cultureel erfgoed kunt uitbreiden.

Stroomt de positieve energie door je lijf? Leuk! Vul dan dit aanmeldformulier in. Onze vrijwilligerscoördinator Sarah Bauwens zal contact met je opnemen om het vrijwilligerswerk samen te bespreken.