Doneer Word Beschermer
Header afbeelding

Medewerker gids Heidestein

Medewerker gids Heidestein (Zeist)

Verscholen in de bossen bij Zeist liggen Heidestein en landgoed Bornia. Het is een afwisselend bos met karakteristieke dennen en overblijfselen van de historische landgoederen. Het meest indrukwekkend zijn de uitgestrekte heidevelden. Zo leeg en weids zag de hele Utrechtse Heuvelrug er ruim honderd jaar geleden uit. Een kudde Drentse heideschapen begraast de heide.

In de gebieden rondom Heidestein en Bornia worden regelmatig excursies gegeven aan onze bezoekers. De excursies worden uitgevoerd door een gidsenteam die volledig uit vrijwilligers bestaan. Het gidsenteam is onderdeel van de Commissie Heidestein.

Medewerker gids Heidestein (vrijwillig) 

  • Word je enthousiast over natuur en geschiedenis?
  • Ga je graag op pad?
  • Kun je goed vertellen en inspelen op een groep(je) mensen?
  • Ben je leergierig om kennis te verzamelen?

Dan is dit vast een leuke functie voor jou!

Als gids ga je met een groep(je) mensen op pad (alleen of met een mede-gids). Je brengt over wat de natuur en historie in onze gebieden te bieden heeft.Naar gelang je interesse kun je ook een bijdrage leveren aan de ondersteuning van activiteiten die door de commissie in de omgeving georganiseerd worden.

Het gidsenteam heeft een coördinator gidsen die jou begeleidt tijdens de inwerkperiode en daarna. Je krijgt ook ondersteuning in de praktijk van andere (ervaren) gidsen. Al lerend krijg je ervaring en kennis waardoor je zelfstandig excursies kunt verzorgen.

Excursies worden ingepland aan de hand van een rooster. Daar kun je je voor opgeven. Een excursie duurt ongeveer 2 uur.

Utrechts Landschap biedt werk in een actieve en creatieve organisatie waar veel aandacht is voor een goede sfeer en gezelligheid. Je kunt deelnemen aan excursies en bijeenkomsten waardoor je kennis over Utrechts Landschap krijgt en je kennis van natuur en cultureel erfgoed kunt uitbreiden.

Stroomt de positieve energie door je lijf? Leuk! Vul dan dit aanmeldformulier in. Onze vrijwilligerscoördinator Sarah Bauwens zal contact met je opnemen om het vrijwilligerswerk samen te bespreken.