Doneer Word Beschermer
Header afbeelding

Medewerker gids Blauwe Kamer

Medewerker gids Blauwe Kamer (Wageningen)

In natuurgebied de Blauwe Kamer heeft het water van de Nederrijn vrij spel. Hierdoor is de natuur er voortdurend in beweging. De Blauwe Kamer is een paradijs voor vogelliefhebbers. De vogelkijkhut biedt uitzicht over het vogelrustgebied. Regelmatig laten lepelaars, zilverreigers en aalscholvers zich zien. Wie geluk heeft, kan zelfs een visarend voor de lens krijgen.

In het gebied de Blauwe Kamer, Grebbeberg, Laarsenberg, Palmerswaard en Plantage Willem III worden regelmatig excursies gegeven aan onze bezoekers. De excursies worden uitgevoerd door een gidsenteam die volledig uit vrijwilligers bestaat.

Medewerker gids Blauwe Kamer en omgeving (vrijwillig) 

  • Word je enthousiast over natuur en geschiedenis?
  • Ga je graag op pad?
  • Kun je goed vertellen en inspelen op een groep(je) mensen?
  • Ben je leergierig om kennis te verzamelen?

Dan is dit vast een leuke functie voor jou!

Als gids ga je met een groep(je) mensen op pad (alleen of met een mede-gids). Je brengt over wat de natuur en historie in onze gebieden te bieden heeft. Naar gelang je interesse kun je ook een bijdrage leveren aan de ondersteuning van activiteiten die in de Blauwe kamer en omgeving georganiseerd worden.

Het gidsenteam van de Blauwe Kamer heeft een coördinator gidsen die jou begeleidt tijdens de inwerkperiode en daarna. Je krijgt ook ondersteuning in de praktijk van andere (ervaren) gidsen. Al lerend krijg je ervaring en kennis waardoor je zelfstandig excursies kunt verzorgen.

Excursies worden ingepland aan de hand van een rooster. Daar kun je je voor opgeven. We verwachten dat je minimaal 8 excursies per jaar verzorgt. Een excursie duurt ongeveer 2 uur.

Utrechts Landschap biedt werk in een actieve en creatieve organisatie waar veel aandacht is voor een goede sfeer en gezelligheid. Je kunt deelnemen aan excursies en bijeenkomsten waardoor je kennis over Utrechts Landschap krijgt en je kennis van natuur en cultureel erfgoed kunt uitbreiden.

Stroomt de positieve energie door je lijf? Leuk! Vul dan dit aanmeldformulier in. Onze vrijwilligerscoördinator Sarah Bauwens zal contact met je opnemen om het vrijwilligerswerk samen te bespreken.