Doneer Word Beschermer
Header afbeelding

Medewerker beheerteam Kooilust

Medewerker beheerteam Kooilust (Maarssenbroek)

Te midden van de bebouwing van Maarssenbroek en het voortrazende verkeer van de A2 ligt een bijzonder natuurgebied: eendenkooi Kooilust. De afgelopen 50 jaar heeft de natuur in en rondom de kooi een spontane ontwikkeling ondergaan. Hierdoor heeft zich een gevarieerd bos ontwikkeld met boomsoorten als es, wilg, els, eik, populier en lijsterbes. Het waterrijke bos biedt leefruimte aan watervogels en amfibieën.

Medewerker beheerteam Kooilust (vrijwillig) 

  • Houd je van de natuur?
  • Steek je graag je handen uit de mouwen?
  • Ben je buiten graag actief bezig?

Dan is dit vast een leuke functie voor jou!

Als medewerker van het beheerteam werk je mee aan de onderhoudswerkzaamheden. Zoals het verwijderen van ongewenste planten, zagen van takken, oevers vrijhouden van planten, padden herstellen en onderhouden. Kortom, genoeg te doen!

Het beheerteam werkt wisselend op zaterdag- en woensdagochtend. Iedere week aanwezig zijn zou leuk zijn. Maar het is geen voorwaarde. Ik kan me voorstellen dat je alleen op zaterdag of woensdag. We vragen om ongeveer 20 keer per jaar aan te sluiten, of meer als dat past binnen jouw beschikbaarheid.

Utrechts Landschap biedt werk in een actieve en creatieve organisatie waar veel aandacht is voor een goede sfeer en gezelligheid. Je kunt deelnemen aan excursies en bijeenkomsten waardoor je kennis over Utrechts Landschap krijgt en je kennis van natuur en cultureel erfgoed kunt uitbreiden.

Stroomt de positieve energie door je lijf? Leuk! Vul dan dit aanmeldformulier in. Onze vrijwilligerscoördinator Sarah Bauwens zal contact met je opnemen om het vrijwilligerswerk samen te bespreken.