Doneer Word Beschermer
Header afbeelding

Medewerker beheerteam Heidestein

Medewerker beheerteam Heidestein (Zeist)

Verscholen in de bossen bij Zeist liggen Heidestein en landgoed Bornia. Het is een afwisselend bos met karakteristieke dennen en overblijfselen van de historische landgoederen. Het meest indrukwekkend zijn de uitgestrekte heidevelden. Zo leeg en weids zag de hele Utrechtse Heuvelrug er ruim honderd jaar geleden uit. Een kudde Drentse heideschapen begraast de heide.

Om het bos en heide mooi te houden wordt er veel werk verzet. Deze onderhoudswerkzaamheden worden uitgevoerd door 2 beheerteams die volledig uit vrijwilligers bestaan. Beheerteam A werkt op vrijdagochtend en beheerteam B op zaterdagmiddag.

Medewerker beheerteam A vrijdagochtend (vrijwillig) 

  • Houd je van de natuur?
  • Steek je graag je handen uit de mouwen?
  • Ben je buiten graag actief bezig?

Dan is dit vast een leuke functie voor jou!

Als medewerker van het beheerteam werk je mee aan de onderhoudswerkzaamheden. Zoals het verwijderen van opschot van Amerikaanse vogelkers, zagen van bomen, repareren van hekwerk en snoeien van wandelpaden. Kortom, genoeg te doen!

Beheerteam A werkt iedere vrijdagochtend. In de zomer is dat van 9u tot 12u, in de winter van 10u tot 13u. Iedere week aanwezig zijn zou leuk zijn. Maar het is geen voorwaarde. We vragen om ongeveer 20 keer per jaar aan te sluiten, of meer als dat past binnen jouw beschikbaarheid.

Utrechts Landschap biedt werk in een actieve en creatieve organisatie waar veel aandacht is voor een goede sfeer en gezelligheid. Je kunt deelnemen aan excursies en bijeenkomsten waardoor je kennis over Utrechts Landschap krijgt en je kennis van natuur en cultureel erfgoed kunt uitbreiden.

Stroomt de positieve energie door je lijf? Leuk! Vul dan dit aanmeldformulier in. Onze vrijwilligerscoördinator Sarah Bauwens zal contact met je opnemen om het vrijwilligerswerk samen te bespreken.