Doneer Word Beschermer
Header afbeelding

Achterban geeft gul voor natuuraankopen

klaproos.jpgvrijdag 31 januari 2020

In december 2019 hebben we onze achterban de nieuwe Beschermerspas gestuurd voor 2020 met een giftverzoek voor het aankopen van twee stukken grond: een landbouwperceel bij Wijk bij Duurstede en een voormalige proefdierlocatie bij Zeist. Dat onze Beschermers het aankopen van natuur een van de belangrijkste redenen vinden om Utrechts Landschap te steunen, is wel gebleken uit het grote aantal giften. Op dit moment hebben we al meer dan € 100.000 ontvangen! Dit is ongeveer een vierde van het totaalbedrag en fantastisch nieuws. Wil je mee helpen het overige bedrag bij elkaar te krijgen? Dat kan hier.

Lunenburgerwaard

In de Lunenburgerwaard krijgen we met het aankopen van het landbouwperceel een groot aaneengesloten deel van de uiterwaard in eigendom. Dit nieuwe gebied willen we ontwikkelen richting hardhoutooibos, zodat we de rijkdom aan planten en dieren vergroten en de natuur robuuster maken.

Harlanterrein

Sinds de sloop van alle gebouwen in 1998 op het Harlanterrein, heeft de natuur er de vrije hand gekregen. Wanneer we dit gebied in ons bezit kunnen krijgen, willen we onder andere een akker met bloemrijke randen inzaaien, waardoor deze verandert in een belangrijke voedselbron voor insecten, knaagdieren, dassen en boommarters.

« Terug

Delen:

Share Share