Doneer Word Beschermer
Header afbeelding

Leer in én over de natuur tijdens de Utrechtse Natuurdagen

IMG_5140.JPGmaandag 23 september 2019

Op zondag 6 oktober organiseert Utrechts Landschap de publieksdag van de Utrechtse Natuurdagen: een natuurevenement waarbij iedereen welkom is die graag van én in de natuur wil leren. Rondom het thema natuurkwaliteit zijn er excursies, lezingen en workshops georganiseerd bij de Tabaksschuur in Amerongen. Kom bijvoorbeeld alles te weten over de das of de wolf, of leer alles over paddenstoelen. De dagen voorafgaand aan zondag nodigt Utrechts Landschap verschillende groepen relaties uit.

Voor jong en oud

Er is voor iedereen een mogelijkheid om zich te vermaken op deze dag. Voor ouderen wordt er een natuurexcursie per elektrische golfkar verzorgd en kinderen kunnen deelnemen aan een excursie waterdiertjes vangen of met natuurlijke materialen knutselen. Ook kun je op het terras rustig genieten van de mooie omgeving met een kopje koffie en iets lekkers.

Exclusieve excursie: op zoek naar beversporen

Speciaal voor de Utrechtse Natuurdagen wordt er een exclusieve excursie georganiseerd: op zoek naar beversporen. Tijdens deze bijzondere excursie langs de Amerongse Bovenpolder laten gidsen zien hoe de bever de boswachter helpt bij het beheren van zijn natuurgebied.

Deelname aan de activiteiten is gratis. Kijk hier voor meer informatie en hier voor een overzicht van alle activiteiten. Via de website is er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Wil je zeker zijn van een plaats, reserveer dan snel.

Bereikbaarheid

Op 6 oktober ben je van harte welkom bij de Tabaksschuur Amerongen, Veenseweg 8, 3958 ET Amerongen. Het terrein is open tussen 10.30 en 17.00 uur. Parkeren bij Sportpark De Burgwal. Vandaar is het ongeveer vijf minuten lopen. Om te voorkomen dat de parkeervoorzieningen overbelast raken, roepen wij bezoekers van de Utrechtse Natuurdagen op om zoveel mogelijk met de fiets te komen.

« Terug

Delen:

Share Share