Doneer Word Beschermer
Header afbeelding

Verbouwing Paviljoen Beerschoten start 1 april

UL - Paviljoen Beerschoten.jpg07 maart 2022

Na een periode van voorbereiding start Utrechts Landschap 1 april met de verbouwing van Paviljoen Beerschoten in De Bilt, het voormalige koetshuis waarin een informatiecentrum is gevestigd. Het Paviljoen is aan een flinke opknapbeurt toe. Verbouwing en aanpassingen moeten in maart 2023 leiden tot een aantrekkelijk bezoekerscentrum met professionele horeca. Met dit nieuwe, eigentijdse bezoekerscentrum verwacht Utrechts Landschap nog beter in contact te staan met het publiek. Ook de directe omgeving van het paviljoen maakt deel uit van het plan.

Het paviljoen krijgt aan de buitenzijde een flinke opfrisbeurt. Binnen wordt het verbouwd en ingericht tot een nieuw bezoekerscentrum wat uiteindelijk een samenhangend geheel vormt met ondersteunende, professionele horeca inclusief vergader- en expositieruimte.

In de directe omgeving worden de parkeerfaciliteiten, ook voor de fiets, verbeterd. Utrechts Landschap stimuleert bezoekers met de fiets te komen. Vanaf het terras aan de achterzijde van het paviljoen kan de bezoeker straks met een kop koffie genieten van de mooie beeldentuin van Jits Bakker die al eerder werd gerenoveerd. Aan de zijkant van het paviljoen wordt een natuurspeeltuin aangelegd.

Tijdelijke informatievoorziening

In verband met de verbouwing van Paviljoen Beerschoten is het informatiecentrum gesloten vanaf april tot maart 2023. Utrechts Landschap blijft echter ook deze periode graag in contact met bezoekers. Hiertoe zal regelmatig een mobiel bezoekerscentrum te vinden zijn bij het paviljoen.

Investering sinds 2014

Sinds 2014 is door Utrechts Landschap veel geïnvesteerd in de kwaliteit van landgoed Beerschoten in De Bilt. Diverse elementen van de historische parkaanleg zijn hersteld, wandelpaden zijn verbeterd en de akker floreert. Daarmee heeft Beerschoten haar grandeur teruggekregen als poort van de Stichtse Lustwarande. Met de verbouwing van het paviljoen en de directe omgeving is de ontwikkeling van het landgoed compleet.

« Terug