Doneer Word Beschermer
Header afbeelding

Help mee aan herstel van Over-Holland

UL beukenlaan Over Holland Renk Ruiter.jpg21 januari 2022

Doneer een boom of struik

Utrechts Landschap roept inwoners van gemeente Stichtse Vecht op om te helpen bij het herstel van overplaats Over-Holland. De natuurorganisatie restaureert het prachtige landgoed bij Nieuwersluis en vraagt mensen om bomen, bollen en struiken te doneren. Hoe meer donaties, hoe mooier het park straks wordt. Elk bedrag is welkom via www.utrechtslandschap.nl/doneer.

Over-Holland (1676) is een van de best bewaarde buitenplaatsen in de Vechtstreek. Met haar statige beukenlanen, slingerpaden, kronkelende vijvers en parkbossen is het een heerlijke plek voor mens én dier. Het is één van de weinige buitenplaatsen in de regio die toegankelijk is voor publiek.

Nieuwe bomen, heesters en bollen

Utrechts Landschap, eigenaar van de buitenplaats, is vorig jaar gestart met een restauratie van het park. De stichting wil dat de biodiversiteit toeneemt, de cultuurhistorie behouden blijft én dat bezoekers nog beter van het park kunnen genieten. Watergangen worden gebaggerd en lanen hersteld. Ook wil Utrechts Landschap veel verschillende bomen, heesters en stinsenbollen planten. Helpt u mee om dit te realiseren?

Draag ook bij

Het herstellen van de lanen en parkbossen kost 120.000 euro. Tijdens een eerste wervingsactie, doneerden al veel particulieren bomen en struiken. Utrechts Landschap vraagt de inwoners van Stichtse Vecht om ook bij te dragen, zodat de natuurorganisatie nog meer nieuwe bomen, struiken en bollen kan planten. Met als resultaat een nog mooier parkbos, waar iedereen van kan genieten. Bijdragen kan eenvoudig via www.utrechtslandschap.nl/doneer.

 

« Terug