Doneer Word Beschermer
Header afbeelding

Natuurontwikkeling Lunenburgerwaard van start

Lunenburgerwaard start werk.JPG05 november 2021

Met het planten van een boom, is vanochtend het startsein gegeven voor de natuurinrichting van de Lunenburgerwaard bij Wijk bij Duurstede. De komende maanden vinden er werkzaamheden plaats om de natuur in het gebied verder te versterken. Een belangrijke stap voor dit Natura 2000 gebied.

Door moeraszones, ooibos en natuurvriendelijke oevers aan te leggen en langs de oevers rivierhout te plaatsen, wordt er gewerkt aan de ontwikkeling van riviernatuur. Natuurliefhebbers kunnen straks genieten van het gebied via een nieuwe wandelroute die vanaf Wijk bij Duurstede door het westelijk deel van het gebied gaat lopen.

Het project vindt plaats in opdracht van de provincie Utrecht en in samenwerking met Rijkswaterstaat, Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, Utrechts Landschap en de gemeente Wijk bij Duurstede. Utrechts Landschap heeft in 2020 samen met K3 de naastgelegen Sandenburgerwaard heringericht. Eerder zijn al de Palmerwaard en de Elster Buitenwaarden heringericht. Alles met als doel om te komen tot een gezond functionerend rivierecosysteem.

Meer informatie over de Lunenburgerwaard op de site van de provincie

« Terug