Doneer Word Beschermer
Header afbeelding

Bedrijfsvrienden bezoeken project Robuust watersysteem Zeisterbos

WhatsApp Image 2022-04-06 at 9.46.24 AM.jpeg06 april 2022

Vanmorgen ontving Utrechts Landschap vijfentwintig Bedrijfsvrienden in bezoekerscentrum De Boswerf in Zeist voor een licht ontbijt en een wandelexcursie langs de Zeister spreng en diverse waterpartijen in het Zeisterbos. Een belangrijk en gewaardeerd onderdeel van het Bedrijfsvriendschap met Utrechts Landschap zijn excursies in onze gebieden waar natuur en cultuurhistorische projecten worden toegelicht.

Waterdragend

Een deel van de Zeister spreng is waterdragend geworden, de vijvers krijgen een natuurlijke oever en worden deels voorzien van nieuwe folie. Hier heeft Utrechts Landschap met verschillende partijen voor gezorgd. In het najaar worden omliggende gebouwen van het projectgebied afgekoppeld van het riool. Het regenwater komt dan ten goede aan vijvers en de spreng. Op deze manier wil Utrechts Landschap meer water langer vasthouden in het projectgebied.

Bedrijfsvriendschap

Utrechts Landschap heeft inmiddels 82 Bedrijfsvrienden. Het enthousiasme van de Utrechtse bedrijven voor het werk van Utrechts landschap is groot. Een veel gehoord argument om Bedrijfsvriend te worden is de zorg dat ook de volgende generatie van het groen kan blijven genieten. En dat is precies wat Utrechts Landschap met dit project momenteel op kleine schaal in het Zeisterbos doet.

In juni is de volgende bijeenkomst voor Bedrijfsvrienden met excursie. Heeft u interesse om Bedrijfsvriend van Utrechts Landschap te worden? Klik hier.

« Terug