Doneer Word Beschermer
Header afbeelding

Beleef Utrechtse natuur en erfgoed online

Ransuil21 mei 2021

Utrechts Landschap biedt liefhebbers van natuur en erfgoed de mogelijkheid om veilig vanuit huis te genieten van molens, landgoederen en natuurgebieden. Terwijl steeds meer activiteiten buitenshuis mogelijk worden, zijn er ook mensen die de drukte liever nog niet opzoeken. Online valt er gelukkig van alles te beleven via www.utrechtslandschap.nl/onlinebeleven.

Enthousiaste vlogger Youri vertelt over wat er kruipt, zwemt, vliegt en loopt in de natuur van Utrechts Landschap. Hij neemt je mee op avontuur door De Schammer en Bloeidaal, Park Vliegbasis Soesterberg en de Everdinger Waarden en wijst je op bijzonderheden.

Geniet je liever in stilte van een wandeling door de natuur? Zonder je wandelschoenen uit de kast te halen, kun je met ons op pad over landgoed Sandwijck, een mooie rustige parel bij Utrecht. Of geniet van het landhuis, de Mathildebrug en het Aurikel-theater op landgoed Oostbroek.

Is het tijd voor actie? Utrechts Landschap beheert 23 stoere en eeuwenoude molens. In een online filmpje kun je zien hoe de vrijwillige molenaars ze laten draaien en malen. Het blijft bijzonder om deze werktuigen in actie te zien.

Utrechts Landschap hoopt de komende tijd weer stapsgewijs activiteiten in de natuur en het erfgoed op te kunnen starten. De infocentra openen al voorzichtig hun deuren. Hou voor de meest actuele stand van zaken deze site in de gaten.

« Terug