Doneer Word Beschermer
Header afbeelding

Meer bezoekers en meer steun in 2020

publieksverslag coverfoto.JPGmaandag 22 maart 2021

Utrechts Landschap publiceert Publieksverslag 2020

Meer mensen dan ooit genoten het afgelopen jaar van de natuurgebieden van Utrechts Landschap. Velen hebben hun waardering omgezet in financiële steun aan Utrechts Landschap. Het aantal donateurs (Beschermers) liet een ongekend hoge stijging zien, naar 29.686 Beschermers eind 2020. Dat blijkt uit het Publieksverslag 2020 dat te lezen is op www.utrechtslandschap.nl/publieksverslag2020.

‘Het aantal Beschermers overschrijdt voor het eerst in onze 94-jarige geschiedenis bijna de 30.000,’ vertelt Saskia van Dockum, directeur-bestuurder van Utrechts Landschap. ‘Dat is fantastisch! Een betrokken achterban is onmisbaar voor onze grote droom: meer natuur in Utrecht die voor altijd beschermd is.’

De achterban van Utrechts Landschap vertoont al jaren een stijgende lijn, maar een netto groei van bijna 3800 betalende Beschermers in 2020 is uitzonderlijk te noemen. Vergeleken met het jaar ervoor zijn dit netto bijna vier keer zoveel nieuwe Beschermers.

Natuur aankopen

Van Dockum: ‘Om natuur veilig te kunnen stellen, verwerven we de grond liefst zelf. Dankzij de steun en giften van Beschermers, fondsen en legaten, konden we vorig jaar 47 hectare natuur aan ons eigendom toevoegen. Die zijn nu voor altijd beschermd.’ Het gaat om een weidevogelgebied in de Polder Rietveld (Woerden), het Hooge Land (Maarssen) en delen van de uiterwaarden langs de Nederrijn (Elster Buitenwaard en Lunenburgerwaard). ‘Inmiddels heeft Utrechts Landschap in de provincie 5821 hectare natuur in beheer waarvan 5609 hectare in eigendom.’

Publieksverslag

In het publieksverslag 2020 is te lezen wat Utrechts Landschap in 2020 heeft gedaan voor natuur en erfgoed in de provincie. In het verslag is ook te lezen wat Stichting De Utrechtse Molens en Stichting Kasteel Loenersloot in 2020 hebben bereikt. Beide stichtingen werken onder de vlag van Utrechts Landschap. Het publieksverslag is te vinden op www.utrechtslandschap.nl/publieksverslag2020.

« Terug

Delen:

Share Share