Doneer Word Beschermer
Header afbeelding

Herinrichting beeldenpark Jits Bakker op Beerschoten voltooid

Beeldentuin Beerschoten2.JPGdinsdag 19 januari 2021

De onderhoudswerkzaamheden aan het Beeldenpark Jits Bakker op landgoed Beerschoten in De Bilt zijn voltooid. De provincie, Utrechts Landschap, gemeente De Bilt en de Stichting Jits Bakker Collectie hebben gezamenlijk voor de herinrichting van het beeldenpark gezorgd.

Het park is weer klaar voor de toekomst en sluit nu meer aan bij de eisen van deze tijd. Verder is de inrichting verbeterd en is het park meer in harmonie met de omgeving. Daarnaast is de hoofdingang verlegd naar de ingang van de berceau (de loofgang van haagbeuk) naast het paviljoen aan de Holle Bilt. Enkele beelden zijn verplaatst en sommige paadjes langs de beelden zijn verlegd en verbeterd, zodat er een betere wandelroute is ontstaan. Tot slot zijn er struiken, vaste planten en bomen bijgeplant, is er een bloemenweide ingezaaid en is de informatievoorziening verbeterd.

Het beeldenpark bevat 31 beelden in brons, graniet en marmer van kunstenaar Jits Bakker. Sinds 2009 is provincie Utrecht eigenaar van de beelden. Landgoed Beerschoten wordt beheerd door het Utrecht Landschap. Het beeldenpark en het landgoed zijn alle dagen vrij toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang.

Meer informatie

« Terug

Delen:

Share Share