Doneer Word Beschermer
Header afbeelding

Utrechts Landschap wil natuur kopen van gemeente Utrechtse Heuvelrug

UL - Help mee om 120 hectare natuur veilig te stellen Renk Ruiter.jpgvrijdag 04 december 2020

Utrechts Landschap krijgt de kans om 120 hectare natuur in de gemeente Utrechtse Heuvelrug aan te kopen en voor altijd veilig te stellen. Het gaat om de Heidetuin in Driebergen, de Koeheuvels in Maarn en divers gemeentelijk groen. De stichting doet een oproep aan natuurliefhebbers om te helpen bij de aankoop.

De ruimte in de provincie Utrecht is schaars en staat onder druk. Door gebieden aan te kopen stelt Utrechts Landschap natuur veilig. De stichting heeft ruim 5.600 hectare waardevolle natuur in beheer en daar kan dus binnenkort 120 hectare bij komen.

Utrechts Landschap beheert haar natuurgebieden zorgvuldig, zodat meer planten en dieren kansen hebben om te overleven. De natuurgebieden maken ook mensen gelukkig en gezond: we hebben minder last van hitte, meer frisse lucht en meer plekken om even op te laden. 

Wilt u Utrechts Landschap helpen om de Heidetuin en Koeheuvels veilig te stellen? Dat kan door een donatie te doen via www.utrechtslandschap.nl/doneer. Iedere bijdrage is welkom! Met 1 euro kan de Utrechts Landschap al een vierkante meter natuur aankopen.

« Terug

Delen:

Share Share