Doneer Word Beschermer
Header afbeelding

Reuzenspringbalsemien

Teus en Juleo slaan de Reuzenspringbalsemienen stuk voordat zaadzetting plaats kan vinden.JPGwoensdag 29 juli 2020

Eén van de dingen die onze boswachters en terreinmedewerkers bezighoudt is het bestrijden van invasieve plantensoorten. Dit zijn soorten die niet van nature in Nederland voorkomen, zoals de reuzenspringbalsemien. De reuzenspringbalsemien komt oorspronkelijk uit het westelijk deel van de Himalaya. De plant vormt in Nederland een bedreiging voor de oorspronkelijke planten en daarmee ook de dieren die aan die planten gebonden zijn.

Daarom werd er deze week hard gewerkt door terreinmedewerkers en vrijwilligers om de reuzenspringbalsemien in het afgesloten moerasgebied van de Amerongse Bovenpolder te bestrijden. De plant was al aardig op weg om de boel over te nemen. Op de foto is te zien dat de terreinmedewerkers de springbalsemien kapotslaan. Dit moet gebeuren voordat de zaden rijp zijn om verspreiding te voorkomen.

Op steeds meer plekken vormen verschillende invasieve plantensoorten een bedreiging voor de inheemse flora en fauna en het bestrijden ervan kost steeds meer tijd en geld. Maar met dit weer is een klus als deze zeker geen straf.

« Terug

Delen:

Share Share