Doneer Word Beschermer
Header afbeelding

Blauwe Kamer afgesloten voor bezoekers

Blauwe Kamer_broedende Lepelaar_foto Renk Ruiter.jpgvrijdag 24 april 2020

Utrechts Landschap heeft besloten de Blauwe Kamer voor onbepaalde tijd af te sluiten voor publiek. Het aantal bezoekers aan het natuurgebied de Blauwe Kamer is op dit moment groter dan waarvoor het gebied is ingericht. Dit zorgt voor een aantal problemen, zoals druk op de natuur en onvoldoende ruimte om de coronamaatregelen na te streven.

Druk op kwetsbare natuur

De druk op de kwetsbare (vogelrijke) natuur in de Blauwe Kamer is door het verhoogde aantal bezoekers toegenomen. Met dit grote aantal bezoekers kan Utrechts Landschap de bescherming van deze, bij wet beschermde natuur, niet meer voldoende waarborgen. Onder meer zijn veel en bijzondere broedvogels, maar ook andere natuur, extra kwetsbaar in deze tijd van het jaar.

Coronamaatregelen

Het bezoekersaantal van de Blauwe Kamer is groter dan normaal. Tegelijkertijd zijn de paden in de Blauwe Kamer niet ingericht op de coronamaatregelen wat ervoor zorgt dat bezoekers zich niet voldoende aan de coronamaatregelen kunnen houden.

Terrein

De aard van het terrein zorgt ervoor dat naast het afsluiten van het parkeerterrein geen sturende maatregelen getroffen kunnen worden om voorgaande negatieve effecten te reduceren.

Graag hadden wij u welkom geheten, maar tijdelijke afsluiting is nu nodig voor mens en natuur. We hopen dan ook op uw begrip en zien u heel graag terug zodra dat verantwoord kan.

« Terug

Delen:

Share Share