Doneer Word Beschermer
Header afbeelding

Eerste reekalfje al geboren in april

Reekalfje april - Bornia.JPGvrijdag 10 april 2020

Vandaag kreeg Utrechts Landschap een bijzonder telefoontje: een wandelaar zag een reekalfje op landgoed Bornia. Veldmedewerker Rick Polman was erg verrast door dit telefoontje. Reeën krijgen hun jongen normaal gesproken in mei en juni. De boswachters van Utrechts Landschap hebben nog nooit zo vroeg een reekalfje gevonden aldus Rick.

Het reekalfje lag dicht langs het wandelpad en dus ging Rick er direct naartoe om het reekalfje op een verantwoorde manier op een veiligere plek neer te leggen. Mocht je zelf een reekalfje tegen komen, laat deze dan liggen. Wanneer reekalfjes zijn opgepakt door mensen is de geur van het reekalfje verstoord en kan de moeder het kalfje verstoten.

Wat kan je zelf doen om te helpen?

Utrechts Landschap vraagt hondenbezitters om rekening te houden met dieren die in deze periode broeden en zogen. Ook in gebieden waar de hond los mag lopen. Utrechts Landschap wil hondenbezitters daarom vragen om samen met hun hond op de aangelegde paden te blijven. Op die manier kunnen de reekalfjes in alle rust in het gras liggen.

« Terug

Delen:

Share Share