Doneer Word Beschermer
Header afbeelding

Restauratie monumentale banken Zeisterbos gestart

UL Pauw van Wieldrechtbank Zeisterbos Renk Ruiter.JPGmaandag 09 maart 2020

Utrechts Landschap is maandag 9 maart gestart met de restauratie van de monumentale banken in het Zeisterbos. De twee fraaie banken bij het hertenkamp worden hersteld en de directe omgeving krijgt een opknapbeurt.

Het steenwerk van de rijkversierde Pauw van Wieldrechtbank (1913) was groen uitgeslagen en de houten zitting sleets. De Van de Pollbank (1930) bovenop de heuvel oogde als een vervallen muurtje. Beide banken worden door Steenhouwerij Maarsen in hun oude glorie hersteld en schoongemaakt. De zittingen krijgen een oranjerode kleur. Utrechts Landschap zal de directe omgeving van de banken opknappen door de paden te herstellen en nieuwe beplanting aan te brengen. De werkzaamheden zijn naar verwachting eind maart klaar.

Dankzij crowdfunding
De restauratie is mogelijk dankzij Beschermers van Utrechts Landschap, het Prins Bernhard Cultuurfonds met verdubbelaar, de Van Tellingen-Pul Stichting en het Stichting Carel Nengerman Fonds. Als de restauratie is afgerond volgt er een onthullingsmoment met alle giftgevers.

« Terug

Delen:

Share Share