Doneer Word Beschermer
Header afbeelding

Open Monumentendag Special: de Koude Oorlog

Fietsen over landingsbaan 2.jpgwoensdag 23 oktober 2019

Na het succesvolle evenement over de Koude Oorlog afgelopen weekend is het zaterdag 26 oktober nog één keer mogelijk om de verhalen van de Koude Oorlog te beleven op Park Vliegbasis Soesterberg. Zaterdag zijn er verschillende activiteiten rondom de Open Monumentendag Special: Monumenten uit de Koude Oorlog. Dit is onderdeel van de Specials die door het jaar heen door heel Nederland worden georganiseerd met steeds een eigen, regionaal thema.

Koude Oorlog op Park Vliegbasis Soesterberg

Tientallen jaren is de vliegbasis Soesterberg hermetisch afgesloten geweest van de buitenwereld. Hier zorgden de Amerikanen in NAVO-verband voor onze veiligheid. Na de overdracht van het terrein zijn veel herinneringen aan de Koude Oorlog verdwenen, maar wie goed kijkt, kan nog van alles ontdekken.

Activiteiten

Zaterdag 26 oktober kun je deelnemen aan een fiets- en wandeltocht met gids of naar een speciale theatervoorstelling in de Commandobunker: De Zaak Oppenheimer. In deze voorstelling nemen Jan Jasper de Vries, Bartho Braat en Bas Keijzer je mee in een stuk van ca. 35 minuten over succes, schuld, schaamte en verantwoordelijkheid (let op: deze voorstelling is voor kinderen vanaf 15 jaar en volwassenen). Ook kun je zelf een route wandelen langs enkele indrukwekkende monumenten in het gebied.

Voor het volledige programma kijk hier.

Adres Park Vliegbasis Soesterberg: ingang t.h.v. Hertenlaan 12 in Den Dolder / Openstelling: 11.00 tot 15.00 uur.

« Terug

Delen:

Share Share