Doneer Word Beschermer
Header afbeelding

Vogelkijkscherm geplaatst op de Hooge Kampse Plas

Vogelkijkscherm HKP 2019.jpgdinsdag 22 oktober 2019

Er is een nieuw vogelkijkscherm geplaatst op de Hooge Kampse Plas. Het is een mijlpaal in de sanerings- en herinrichtingwerkzaamheden die er sinds 2010 worden uitgevoerd om de van oorsprong vervuilde waterplas in te richten tot schoon en hoogwaardig natuurgebied. Het vogelkijkscherm is geplaatst onder toeziend oog van de betrokken gebiedsontwikkelaar (Grondbank GMG), boswachter van Utrechts Landschap, vogelaars en gemeente De Bilt. Vanaf nu kan men in alle rust en zonder verstoring de vogelrijkdom van de Hooge Kampse Plas aanschouwen.

Einde in zicht

Na bijna tien jaar hard werken komt er een einde in zicht aan de werkzaamheden van de Hooge Kampse Plas. De sanering van de waterbodem is deze zomer afgerond, waarbij er een waterplas is ontstaan met een schone en goede waterkwaliteit. De aankomende maanden worden de laatste werkzaamheden verricht. Daarbij wordt de natuurinrichting afgemaakt en worden de laatste natuurvriendelijke oevers aangelegd. Vissen, watervogels libellen en allerlei andere dieren en planten kunnen hier straks in alle rust leven en voortplanten.

Betrokkenheid

Het vogelkijkscherm is geplaatst in de zuidwestelijke hoek van de waterplas. Hij is gemaakt van cortenstaal, dat erg duurzaam en onderhoudsvriendelijk is. Bij het plaatsen van het vogelkijkscherm zijn veel partijen betrokken geweest. Vooral de lokale vogelwacht heeft daarin een belangrijke stem gehad en konden goed adviseren over afmetingen en de locatie.

Die betrokkenheid van omwonenden en lokale natuurgroepen is ook een van de grootste succesfactoren in dit project. Al sinds de eerste werkzaamheden wordt er met inspraak van alle betrokkenen opbouwend kritisch meegekeken naar de plannen en uitvoering van de werkzaamheden. De aankomende maanden zal het project verder afgerond worden. Tot die tijd kan er al volop genoten worden van de vogelrijkdom op de Hooge Kampse Plas.

Hier vind je meer informatie over de Hooge Kampse Plas.

« Terug

Delen:

Share Share