Doneer Word Beschermer
Header afbeelding

Start uitvoering TOP ‘t Jagershuys in het Zeisterbos

ZHG_Bosvijver bij het Jagershuis_26-10-1942_Studio Wim Wulfers_Baarn.jpgmaandag 07 oktober 2019

Utrechts Landschap, restaurant ’t Jagershuys en gemeente Zeist ontwikkelen een Toeristisch Overstappunt (TOP) in het Zeisterbos. ’t Jagershuys wordt hiermee hét vertrekpunt voor recreatie en natuurbeleving in de gemeente Zeist. Op 14 oktober start de uitvoering in het Zeisterbos.

Toeristisch Overstappunt

Het Zeisterbos vormt al 100 jaar een recreatieve trekpleister voor inwoners van Zeist en mensen uit de weide omgeving. Mensen komen er wandelen, fietsen, mountainbiken en genieten van de mooie natuur. Gezinnen bezoeken de manenschapen, het hertenkamp en Bezoekerscentrum De Boswerf. Middenin het Zeisterbos ligt restaurant ’t Jagershuys. Van oudsher is deze uitspanning een ideaal recreatief vertrekpunt. De betrokken partijen ontwikkelen deze plek tot Toeristisch Overstappunt (TOP).

Nieuwe inrichting

TOP ’t Jagershuys krijgt een nieuwe inrichting. In de eerste helft van 2019 is het terrein van ’t Jagershuys opgeknapt en het voormalige midgetgolfterrein ingericht met nieuwe parkeervakken. De inrit aan de Woudenbergseweg is opgeheven om de verkeersveiligheid te verbeteren en aan de Jagerssingel zijn een extra inrit en schijndrempels aangelegd. Op 14 oktober start Utrechts Landschap met de uitvoering in het omliggende Zeisterbos.

Opwaarderen Zeisterbos

In het Zeisterbos wordt de zichtas van het groene laantje hersteld. Deze cultuurhistorische laan loopt vanaf de Boswerf tot aan het groene bergje en vormde de toegangslaan tot ’t Jagershuys voordat de Jagersingel werd aangelegd. Het groene laantje en de paden rond de vijver worden ingericht als rolstoelwandelpad. Ook wordt een pad ter hoogte van de inrit van het ziekenhuis hersteld dat in de loop der tijd verdwenen is. De vijver wordt schoongemaakt en krijgt een nieuwe beschoeiing en brug. Het groene bergje wordt hersteld, waarbij struinpaadjes worden opgeheven. Op het groene bergje en rond de vijver worden banken geplaatst. De manenschapen moeten nog even wachten. Gemeente Zeist werkt aan een plan om hun verblijf te vergroten en kwalitatief te verbeteren. 

Werkzaamheden

De werkzaamheden worden uitgevoerd tussen 14 oktober en 29 november 2019. In die periode kunt u als bezoeker enige overlast ondervinden in dit deel van het Zeisterbos.

Zelf een mooie wandeling maken in het Zeisterbos? Kijk hier voor meer informatie.

« Terug

Delen:

Share Share