Doneer Word Beschermer
Header afbeelding

Onthulling informatiebord akkerkruiden

Onthulling bij Golfbaan Kromme Rijn.JPGvrijdag 30 augustus 2019

Deze week heeft directeur-bestuurder Saskia van Dockum samen met directeur Thomas Kahnt van Golfbaan Kromme Rijn een informatiebord onthuld op de golfbaan. Bij een golfbaan denk je misschien niet direct aan natuur, maar Golfbaan Kromme Rijn zet zich op verschillende manieren in voor meer biodiversiteit op en rondom hun terrein.

Zo zaaien ze op verschillende plekken op de golfbaan inheemse bloemenmengsels in nadat de grond verschraald is. Dit is aantrekkelijke voor insecten en daarmee ook vogels. Daarnaast doet een ecologisch bureau diverse malen per jaar onderzoek naar de stand van de biodiversiteit. Vooralsnog zijn er op het terrein 150 plantensoorten geteld en 30 soorten dieren, waaronder de ringslang.

Het informatiebord op de baan is geplaatst op een plek die uitkijkt op een pleegakker van Utrechts Landschap. Op de betreffende akker heeft Utrechts Landschap veel zeldzame en verdwenen akkerkruiden ingebracht, zoals brede wolfsmelk, wilde weit en dauwnetel. De akkerkruiden kunnen zich hier ontwikkelen en kunnen vervolgens uitgezaaid worden op andere natuurakkers in de provincie. Vandaar de naam pleegakker.

In de zomer staat de akker vol met graan en bloeiende kruiden, precies zoals het vroeger was. Zo’n akker is niet alleen aantrekkelijk voor het oog: de verschillende kruiden trekken veel insecten en daarmee vogels aan. 

Het bord bevat informatie over de akker en roept de golfers op om ons te steunen en donateur te worden. De Golfbaan zelf is Bedrijfsvriend van Utrecht Landschap.

Wil je ook Bedrijfsvriend worden van Utrechts Landschap? Hier vind je meer informatie. 

« Terug

Delen:

Share Share