Doneer Word Beschermer
Header afbeelding

Bijzondere filmvertoning in shelter

CinemaBuiten31augustus.jpgmaandag 26 augustus 2019

Utrechts Landschap en Filmtheater ‘t Hoogt verzorgen aanstaande zaterdag 31 augustus een speciale vertoning van de klassieker Dr. Strangelove or How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb op Park Vliegbasis Soesterberg. Een van de straaljagerhangars wordt voor deze avond omgetoverd in een filmzaal als onderdeel van het themajaar Koude Oorlog.

Dr. Strangelove

De film Dr. Strangelove is de digitale restauratie van de Stanley Kubrick klassieker. Een politieke satire over hoe wederzijdse paranoia leidt tot een atoomoorlog tussen de Verenigde Staten en de Sovjet-Unie. Acteur Peter Sellers speelt drie rollen: de president van de VS, legerkapitein en de archetypische, extravagante Dr. Strangelove, wiens arm nu en dan ontembaar in de Hitler-groet schiet.

De vliegbasis

De shelter waar de film vertoond wordt stamt zelf ook uit de Koude oorlog. Het was een tijd waarin de dreiging vanuit de Sovjet-Unie zeer reëel was en de Amerikaanse straaljagers er dag en nacht paraat stonden. Tegenwoordig is de voormalige vliegbasis een natuurgebied en kan men de shelter waar deze vertoning plaatsvind huren voor evenementen.

Themajaar Koude Oorlog

De provincie Utrecht heeft 2019 uitgeroepen tot themajaar Koude Oorlog. Inwoners en bezoekers kunnen dit jaar kennis maken met onzichtbare schuilplaatsen, spannende verhalen en ander cultureel erfgoed uit de periode 1945 – 1991. Zo is er op 19 en 20 oktober een uitgebreid programma voor jong en oud op Park Vliegbasis Soesterberg.

Bestel je kaarten voor de filmvertoning op 31 augustus hier.

« Terug

Delen:

Share Share