Doneer Word Beschermer
Header afbeelding

Walk for Wildlife over ecoduct Mollebos

Ecoduct Mollebos.PNGvrijdag 23 augustus 2019

Op 24 augustus begeleidt de ecoloog van Utrechts Landschap een aantal studenten over ecoduct Mollebos tijdens hun Walk for Wildlife. De Wageningse studenten wandelen van Zeist naar Rhenen om aandacht te vestigen op obstakels voor dieren in het mozaïek van aangrenzende natuurgebieden op de Utrechtse Heuvelrug.

In twee dagen leggen de studenten een route van 50 kilometer af en willen zij aandacht genereren voor de effecten van hekken, wegen en andere obstakels voor dieren. Tijdens hun wandeling voegen verschillende experts op het gebied van natuurbescherming zich bij de studenten om hun visie te geven op het verder ontsluiten van de natuur. Zo zal ecoloog Markus Feijen de studenten begeleiden over de A12. 

Rond het middaguur zal Markus met de groep over het ecoduct Mollebos wandelen en in een interview vertellen over het belang van ecoducten. Door de aanleg van ecoducten en ecologische verbindingszones ontstaat een groot natuurgebied, waar dieren ongestoord doorheen kunnen trekken. Zo is ecoduct Mollebos een belangrijke schakel tussen natuurgebied Zanderij Maarn en landgoed Noordhout.

Het interview met Markus is hier te beluisteren als podcast.

Wil je zelf wandelen in natuurgebied de Zanderij Maarn of landgoed Noordhout? Kijk hier voor wandelroutes.

« Terug

Delen:

Share Share