Doneer Word Beschermer
Header afbeelding

Boswachter Joris rijdt in échte groene auto

Elektrische auto Jorismaandag 19 augustus 2019

Je hebt ze vast wel eens voorbij zien komen: de herkenbare groene auto’s van Utrechts Landschap. Hoe kan het dan zo zijn dat boswachter Joris nu pas voor het eerst in een échte groene auto rijdt?

Goed voor de natuur

Voortaan rijdt Joris in een volledig elektrische auto. Dit is minder belastend voor de natuur en pas écht groen. De auto van Joris stoot geen CO2 uit en maakt minder lawaai dan een auto die op brandstof rijdt. De natuur wordt hierdoor minder verstoord.

Verduurzaming wagenpark

Utrechts Landschap is vanaf 2018 al bezig met het verduurzamen van het wagenpark. Wanneer een auto afgeschreven, defect is of wanneer er sprake is van uitbreiding, wordt er gezocht naar de meest duurzame optie. Per situatie wordt er afgewogen of Utrechts Landschap voor volledig elektrisch, hybride benzine-elektrisch, groengas of blauwe diesel kiest. Zo zijn er ook al twee Boa’s van Utrechts Landschap die in hybride auto’s rondrijden.

De beste actieradius van het moment

Samen met Stam Renault dealers is er gezocht naar het beste bedrijfsvoertuig voor de boswachters van Utrechts Landschap. Hier is de Renault Kangoo Z.E. uitgekomen. De batterij die onderdeel is van de Renault Kangoo Z.E. geeft een actieradius van 200 kilometer. Dat is voor een elektrische bedrijfswagen de hoogst haalbare actieradius die momenteel beschikbaar is in Nederland.

« Terug

Delen:

Share Share