Doneer Word Beschermer
Header afbeelding

Onthulling van vier nieuwe totempalen in Kerckebosch Zeist

Onthulling 4 nieuwe totempalen in Kerckebosch Zeist.jpgmaandag 24 september 2018

Donderdag 20 september was Utrechts Landschap aanwezig bij de onthulling van vier nieuwe totempalen van kunstenaarsduo SpaceCowboys in Kerckebosch Zeist. De onthulling gebeurde tijdens  een wandeling met voor elke totempaal een eigen ritueel. Stadsdichter Henjo Hekman droeg een gedicht voor, speciaal opgedragen aan de dieren in het bos van Kerckebosch Zeist.

Entree
De totems kregen een plek bij de entrees van de praktijkschool van het Seyster College, Huize Hoog Kerckebosch van Compartijn, Het wooncomplex van Kwintes en de entree van het Utrechts Landschap. De natuurstroken in de woonwijk Kerckebosch worden door het landschap beheert en sluit aan bij natuurgebied Heidestein. Net als de andere zeven totempalen een jaar eerder, werden ze op een feestelijk wijze ingewijd. De voltooiing van het kunstwerk Fabulous Forest is daarmee een feit.

Wegwijzers door hart van de wijk
In opdracht van de gemeente en de Wijkontwikkelingsmaatschappij (WOM) maakte SpaceCowboys in totaal een serie van 11 eigentijdse totempalen die fungeren als wegwijzer in het gebied rond de scholen, Binnenbos en Christelijk College Zeist. Met een hoogte van bijna 5 meter markeren de totems van hergebruikt hout de entrees van organisaties. Samen vormen ze een route door de wijk. Bovenop de palen staan heldergekleurde bosdieren. Zo is de reegeit, symbool van Utrechts Landschap, te bewonderen.

« Terug

Delen:

Share Share