Doneer Word Beschermer
Header afbeelding

Eerste lammetjes geboren op Heidestein

Eerste lammetjes op Heidestein - Jeannette Bruijnincx.JPGdonderdag 08 maart 2018

Afgelopen woensdagochtend zijn op landgoed Heidestein vier kerngezonde lammetjes geboren. Deze prachtige aankondiging van de lente wordt zondag gevierd met beschuit en muisjes bij informatiecentrum Schaapskooi Heidestein.

De kudde met Drentse heideschapen op Heidestein is sinds donderdag twee ooitjes twee rammetjes rijker. Beide tweelingen van een ram en een ooi zijn zelfstandig geboren. In de komende paar weken zullen er nog 21 geboortes plaatsvinden. Om de kersverse moederschapen en hun lammetjes iets bij te laten komen vraagt Utrechts Landschap om pas zondag te komen kijken. Er zal die dag ook beschuit met muisjes zijn voor de bezoekers naast het gebruikelijke voederen van de schapen

Schapenwandeling
Voor kinderen hebben de vrijwilligers afgelopen week geklust aan de Schapenroute, een wandeling van ongeveer een kilometer met meer informatie over zowel schaap als lam. De wandelroute is ook toegankelijk als het informatiecentrum gesloten is. Informatiecentrum Schaapskooi Heidestein ligt op het gelijknamige landgoed, tussen Driebergen en Zeist. Parkeren kan op de parkeerplaats aan de Prinses Margrietlaan in Zeist. Vanaf daar is het ca. 10 minuten lopen naar de Schaapskooi.

Foto: Jeannette Bruijnincx

« Terug

Delen:

Share Share